Espot assegura que no s’aixecarà de forma genèrica el deure d’exclusivitat dels funcionaris

El que farà el Govern serà elaborar un reglament o una circular posant “negre sobre blanc en un paper” quines activitats poden realitzar al marge de l’administració els empleats públics

-
-
El Govern no suprimirà en cap cas la clàusula que manté que, de forma general, els funcionaris s’han de dedicar de manera exclusiva a l’administració. El que farà l’executiu, segons que ha afirmat aquest dimecres el seu màxim responsable, Xavier Espot, serà elaborar un reglament o una circular on es posi “negre sobre blanc en un paper” quines són les activitats concretes que els treballadors públics podran compatibilitzar, fora d’horaris de feina, amb la seva tasca laboral a l’administració.

Durant la negociació per la reforma de la Llei de la Funció Pública, els sindicats de funcionaris van demanar eliminar l’exclusivitat i només regular les incompatibilitats, una situació que després del ‘cas Chato’ va tornar a sol·licitar el col·lectiu sindical que representa els treballadors de l’administració general (Sipaag). Al seu moment, la llavors ministra Eva Descarrega es va oposar a la petició i, això sí, es van incloure unes excepcions per tal que les persones amb els salaris més baixos poguessin tenir dobles feines.

També és cert que tant la llei antiga com la vigent des de l’1 de febrer estableixen que els treballadors poden demanar puntualment i individualment autoritzacions per fer algunes tasques determinades. “Aquesta clàusula oberta requereix una concreció”, ha manifestat Espot, que ha explicat que el que es farà serà establir un seguit d’activitats que de forma general i a partir d’uns requisits i uns topalls es puguin compatibilitzar amb feines a l’administració.

Comentaris (6)

Trending