Espot adverteix al PS que si no entra en el pacte d'Estat de salut "haurà d'assumir les conseqüències"

"Aconsella" als partits de l'oposició que hi siguin presents i creu que els socialdemòcrates hi poden fer aportacions

Espot amb els cònsols d'Escaldes-Engordany aquest divendres.
Espot amb els cònsols d'Escaldes-Engordany aquest divendres.
El cap de Govern, Xavier Esport ha afirmat aquest divendres que el PS ha de ser present en el pacte d'Estat sobre salut i que, en cas contrari, haurà d'assumir les conseqüències. Espot ha fet aquestes declaracions després que el dimecres passat el conseller socialdemòcrata digués que més que un pacte d'Estat semblava un full de ruta sobre l'acció del Govern per a aquesta legislatura.

Espot ha mostrat la seva sorpresa perquè les declaracions posteriors del conseller socialdemòcrata, Jordi Font "no es corresponien exactament al contingut de la reunió. És veritat que ells van apuntar les seves reserves però també és cert que van dir que es donaven un termini per donar-nos la resposta, I en canvi de manera molt sobtada ja van dir que no. Tothom ha de ser responsable dels seus actes. Nosaltres estem duent a terme la reforma de sistema de salut pública i ho continuarem fent independentment que s'hi afegeixi o no el partit socialdemòcrata".

El cap del Govern creu que la reforma es pot enriquir amb les aportacions socialdemòcrates, Si no es volem implicar, si no volen col·laborar, després hauran d'assumir les conseqüències". Ha opinat que les ciutadanes i ciutadanes del país no veuran amb bons ulls que algú no assumeixi aquests temes d'Estat. "En la sosteniblitat del sistema de salut pública, s'han de prendre decisions que aniran més enllà de la propera i de la següent legislatura. Seran decisions a vint o trenta anys vista. Seria molt aconsellable que els partits de l'oposició hi siguin. Farem tot el que estigui al nostre abans perquè sigui així".

Considera que el procediment d'entrada a l'FMI s'està fent amb la cautela necessària

En relació al ball de xifres sobre la quota d'entrada al Fons Monetari Internacional (FMI), ha comentat que "el procediment d'entrada s'està fent amb tota la cautela necessària". Ha afegit "que de xifres tancades no en tenim i no les podrem tenir fins el moment de formalitzar la candidatura. Hem de ser tots molt prudents, Crec que és un pas endavant necessari". També ha demanat calma i prudència "perquè som un govern responsable que quan pren aquest tipus de decisions les pren tenint en compte l'interès general". El Govern ha encarregat nous informes. "Abans de prendre una decisió es farà en base a informació extensa. Així que demanarem tots els informes que calgui".

En relació al nomenament de Rodríguez a la UNESCO diu que s'ha de reformular el funcionament de la comissió nacional

Espot, que ha assistit a l'escudella de Sant Antoni a Escaldes-Engordany, ha destacat que té una bona relació amb la cònsol major, Rosa Gili. Sobre l'operació 'Red Bull', ambla detenció de dos residents de 22 i 23 anys i el desmantellament d'un 'narcopis' situat a Andorra la Vella, que s’utilitzava com a refugi per a menors d’edat fugats. ha manifestat que "no tinc constància que hi hagi altres casos. Estem parlant d'un cas puntual però no per això no creiem que sigui greu" i ha destacat la feina que s'està fent des d'Afers Socials". Finalment i en relació al nomenament de Cristina Rodríguez com a presidenta del Comitè Andorrà de la Unesco ha comentat que "volem reformular el funcionament de la comissió i volem passar d'una presidència més honorífica a una de més executiva. S'han de modificar els estatuts l'assemblea haurà de decidir si hi haurà una presidència executiva i retribuida".

 

Comentaris (3)

Trending