La zona dels Horts del Riu de Sant Julià és la que podria acollir camps de futbol

La FAF està estudiant la viabilitat del projecte en el marc d’anar dotant-se de més instal·lacions per tal de professionalitzar cada vegada més els clubs del país

La zona dels Horts del Riu seria candidata a acollir camps de futbol.
La zona dels Horts del Riu seria candidata a acollir camps de futbol. Bru Noya

La zona coneguda com dels Horts del Riu (o Horts del Dau i del Gantxo), a Sant Julià, és la que podria acollir els camps de futbol que la Federació Andorrana de Futbol (FAF) planteja construir a la parròquia laurediana. El projecte és molt embrionari. I malgrat que el comú veuria bé que a Sant Julià s’hi fessin instal·lacions esportives, queda encara molt lluny una possibilitat que, ara per ara, no va més enllà d’una conversa abans de l’esclat de la pandèmia entre responsables federatius i comunals.

Segons ha pogut saber l’Altaveu, dirigents de la FAF van acudir el febrer al comú ara liderat per Josep Majoral i Mireia Codina tot anunciant la voluntat de poder disposar d’espais a la parròquia on construir recintes futbolístics. La voluntat de la federació és anar-se dotant de més instal·lacions per tal de professionalitzar cada vegada més els clubs del país. El comú hauria informat que disposava de pocs espais per oferir però que veia bé la proposta. Així, es van indicar algunes zones.

Una alternativa era ubicar els camps a Naturlandia, on ja hi havia hagut algun equipament federatiu. Un altre escenari era, justament, a tocar de la carretera de la Rabassa, a l’esmentada zona dels horts, on durant el mandat governamental encapçalat per Albert Pintat s’hi havia plantejat construir-hi una escola. La zona ‘ullada’ per la federació faria compatibles terrenys privats i comunals. El projecte és molt embrionari segons que han reconegut fonts federatives i comunals consultades. La FAF està fent els estudis pertinents per veure la viabilitat del projecte. Els organismes internacionals contribueixen en la construcció de les infraestructures però no pas en el lloguer de terrenys. Per tant, caldria veure, i això és una de les qüestions que estaria estudiant la FAF, quins pactes o convenis es poden establir en relació a l'adquisició o lloguer de les parcel·les necessàries per desenvolupar la iniciativa.

Comentaris (3)

Trending