Una victòria per permetre’s somiar

L’FC Andorra se situa en zona de ‘play-off’ després de superar el cuer Ibiza amb un solitari gol de Sinan Bakis des del punt de penal al tram inicial del duel

Bakis transforma el penal.
Bakis transforma el penal. FC Andorra

L’FC Andorra no ha fallat. Els tricolors tenien la gran oportunitat per situar-se en zona de ‘play-off’ i l’han aprofitat. Un penal transformat per Sinan Bakis al tram inicial del partit ha permès els d’Eder Sarabia sumar els tres punts en la seva visita al cuer Ibiza. A partir d’aquí, s’ha sabut controlar el duel i deixar poques opcions al rival per igualar, tot i que ha patit al final perquè li ha faltat brillantor ofensiva per sentenciar abans del xiulet final, malgrat que els balears han acabat amb dos homes menys.

L’Andorra era conscient que a Can Misses hi ha aigües tèrboles no es podia pescar. Per fer-ho, però, caldria fer un partit seriós i, sobretot, posar nervis a un rival necessitat des de bon principi. I no es pot negar que ho ha aconseguit. Al minut 9’, Germán Valera ha aparegut per banda esquerra, ha guanyat el duel a Goldar i aquest l’ha acabat fent caure a terra amb el cos. El col·legiat del duel, Fuentes Molina, no ha dubtat i ha assenyalat els onze metres.

I encara menys ha dubtat Sinan Bakis a l’hora de transformar-lo. El turc ha enganyat Fuzato perquè es tirés a l’esquerra i ha transformat la pena màxima amb un xut centrat però ja sense porter que el pogués aturar. Setè gol de la temporada per a Bakistuta i els tricolors s’avançaven al marcador, posant els dubtes novament sobre el rival.

Com és habitual, els d’Eder Sarabia han apostat de forma clara per tenir la pilota, amb un punt de verticalitat. L’Ibiza, en canvi, ha posat intensitat però amb dificultats per construir. Això sí, a pilota aturada -una assignatura encara pendent per a l’Andorra- ha generat perill. Al llançament d’un córner, Coke ha guanyat la partida a la defensa i ha rematat de cap. Massa picat, però. La pilota ha botat a terra però després ha marxat per sobre el travesser (14’).

Héctor Hevel intenta dipsutar una pilota a un jugador de l'Ibiza.alm

La rèplica tricolor l’ha donat, al 18’, Almpanis. El grec ha lluitat una pilota després d’un rebot a l’àrea, se l’ha emportat i s’ha guanyat l’espai per xutar. La rematada, però, ha marxat amb l’efecte canviat, de dins cap a fora.

El duel s’ha equilibrat en el segon tram del primer temps. Cada equip, però, amb el seu estil. L’Andorra intentant tocar i tocar la pilota fins a generar la situació de superioritat. L’Ibiza, més directe, també amb un cert nerviosisme pel resultat i per la situació. Aquesta empenta, però, s’ha transformat en dues aproximacions de perill. Al 33’ ha estat Héctor Hevel qui ha tret una rematada de Goldar, de nou a pilota aturada i al 41’ en una contra Herrera ha acabat xutant desviat.

Només començar el segon temps, l’Andorra ha tingut l’opció de fer el 0-2. Almpanis ha recollit la deixada de Martí Vilà, però la rematada ha marxat fregant el pal. I de gairebé sentenciar el duel es podria haver passat a l’empat. No ha estat així gràcies, un cop més, a una intervenció salvadora de Nico Ratti, que s’ha lluït per treure la rematada d’Isma Ruiz, després d’una bona combinació en atac.

Un instant del partit.

Un avís del que podia passar i que ha posat en alerta el conjunt tricolor, que ha reaccionat i ha passat de nou a dominar el duel amb la possessió i generant aproximacions, que no ocasions, perilloses. De fet, Bakis ha marcat, a passada d’Alti -al primer temps havia substituït el lesionat Morer- però el turc estava en clara posició de fora de joc.

Segons passaven els minuts, l’Ibiza assumia, sense excessiva sort, més riscos. Tot just Ekain, de cap, ha inquietat Ratti, amb una rematada gairebé a les seves mans. I això ho intentava aprofitar l’Andorra per arribar amb perill. Faltava, però, concretar més les accions.

El partit s’ha acabat de posar encara més de cara pels tricolors a falta d’un quart d’hora pel final. Morante, que tot just feia uns minuts que havia entrat al camp, ha fet falta sobre Bover. Li ha trepitjat al turmell en una acció que, inicialment, Fuentes Molina només ha castigat amb una groga. L’avís del VAR i el posterior visionat de l’acció a la pantalla a peu del terreny de joc ha modificat la decisió a una vermella directa. L’Ibiza s’ha quedat, doncs, amb deu.

Almpanis veu com un defensa local evita una rematada perillosa.

L’Andorra ha passat a tenir més espais. Poc després, Jacobo ho ha estat a punt d’aprofitar en una acció per l’esquerra que ha culminat amb un xut ajustat al pal. Fuzato ha reaccionat bé i ha pogut refusar la pilota (79’).

Al tram final, però, ha tocat ofici. L’Ibiza, malgrat la inferioritat, no tenir res a perdre i no ha renunciat a atacar. L’Andorra ha volgut evitar-ho, novament, mantenint la pilota davant la pressió dels balears que, però, han perdut les esperances definitivament al 88’ quan s’han quedat amb nou. Diop, que havia entrat al camp set minuts abans, en l’intent per aturar una contra ha fet una dura entrada sobre Jacobo. Fuentes Molina no s’ho ha pensat i li ha mostrat la vermella, també directa.

Al temps de descompte, el partit, però, encara tindria capítols interessants. Primer, Bogusz, de cap, ha rematat una falta lateral, però Ratti ha estat ben atent (91’). En la contra posterior, Martí Vilà ha centrat per Jacobo que, de primera, ha rematat a la creueta.

Amb la victòria, la tercera de la temporada lluny del Nacional, l’Andorra salta a la sisena posició. Amb 27 punts, els mateixos que l’Eibar, ocupa zona de ‘play-off’ a Primera gràcies a la millor diferència de gols amb els bascos. Diumenge vinent, s’intentarà mantenir la bona ratxa amb la visita del Cartagena.

Camp:  Can Misses.
UD IBIZA (0): Fuzato, Vázquez, Coke, Goldar, Martín Pascual, Ibiza (Morante, 66’), Azeez (Bogusz, 66’), Appin (Diop, 81’), Isma Ruiz (Castel, 66’), Ekain i Herrera (Dario, 81’).
FC ANDORRA (1): Ratti, Morer (Alti, 35’), Alende, Mika Mármol, Martí Vilà, Aguado, Héctor (Moha, 85’), Molina (Vilanova, 85’), Valera (Jacobo, 72’), Almpanis (Bover, 72’) i Bakis.
Àrbitre: Fuentes Molina (València). T.G.: Goldar, Appin, Ibiza / Bover, Héctor Hevel, Morer i Molina. T.V.: Morante (76’) i Diop (88’).
Gol: 0-1, Bakis, pen. (11’).