Vicky Jiménez inicia el 2023 fent el primer pas cap al quadre principal de l’Open d’Austràlia

La tennista andorrana ha superat la sueca Rebecca Peterson (3-6 i 4-6) en la ronda inicial de la fase prèvia i ara s’enfrontarà a la local Zoe Hiven

Vicky Jiménez, durant el partit.
Vicky Jiménez, durant el partit.

Vicky Jiménez ha iniciat el 2023 amb victòria. L’andorrana ha superat la primera ronda de la fase prèvia de l’Open d’Austràlia amb relativa comoditat. La tennista del Principat s’ha imposat en dos sets (3-6 i 4-6) la sueca Rebecca Peterson. La seva propera rival serà l’australiana Zoe Hives, en el segon dels tres partits que haurà de superar si vol arribar al quadre principal del primer gran slam de l’any.

Austràlia porta bons records a Jiménez, cal recordar. El 2020 es va proclamar, quan tot just tenia 14 anys, vencedora del torneig júnior. Ara ha tornat a Melbourne on disputa aquesta setmana la fase prèvia de la competició. La seva primera rival era Peterson, número 120 del rànquing WTA.

A priori, Jiménez no partia com a favorita -actualment ocupa el número 184 de la classificació mundial-, però l’andorrana s’ha imposat. I això que l’inici del partit no ha estat bo. Ha cedit en dues ocasions el seu servei i ha quedat, després de quatre jocs disputats, en una situació delicada, amb un 3-1 favorable a Peterson. La reacció de la tennista del Principat ha estat fulgurant, guanyant fins a cinc jocs consecutius i anotant-se el primer parcial per 3-6.

Al segon set, Jiménez també ha començat malament, perdent el servei. Peterson ha aconseguit situar-se amb un 2-0 a favor, però l’andorrana no s’ha posat nerviosa. Ha recuperat el seu millor nivell i ha tornat a dominar de forma clara, sumant fins a cinc jocs novament seguits (dos trencaments de servei inclosos) fins al 3-5. Malgrat la reacció final de la sueca, ha pogut tancar el partit novament amb la sacada en contra. (4-6).

Per tant, la tennista andorrana ha superat la primera ronda de la fase prèvia. Per arribar al quadre principal de l’Open d’Austràlia, Jiménez encara haurà de guanyar dos partits més. El primer, contra l’australiana Zoe Hives, número 770 del rànquing WTA, que ha donat una de les sorpreses de la ronda després de vèncer la francesa Harony Tan (6-2, 5-7 i 6-1).

Comentaris

Trending