Verdú fa història amb un novè lloc al gegant de Pequín

(AMB VÍDEO) L’esquiador andorrà aconsegueix entrar al Top 10 i signa el millor resultat d’un esportista del país a una prova olímpica d’hivern

Verdú, durant el seu descens.
Verdú, durant el seu descens.

Joan Verdú ha brillat a l’eslàlom gegant dels Jocs de Pequín. L’andorrà ha estat novè i, per tant, Top 10, en la prova. Es tracta del millor resultat d’un esportista del Principat a una cita olímpica d’hivern, igualant la posició aconseguida pel ciclista Emili Pérez a Seul 88. L’esquiador ja ha completat una bona primera màniga i ha acabat arrodonint la seva actuació amb una excel·lent segona baixada.

Al primer descens, Verdú ha fet una marca de 1’04’’48, el tretzè millor temps de tots els participants. En la segona, ha baixat en 1’06’’80. Més temps, sí; però també millor posició: el tercer de tots els participants.

La suma dels dos cronòmetres és de 2’11’’28. Ha quedat a només tres centèsimes de la vuitena posició, que hagués significat un diploma olímpic. El seu temps és 1’’93 superior al del guanyador, el suís Marco Odermatt. La plata ha estat per l’eslovè Zan Kranjec i el bronze pel francès Mathieu Frivre.

FLdsHhPXsAIhZBF
Els tres esquiadors que han fet podi: Odermatt, Kranjec i Frivre. 

Top 10 als Jocs. No és estrany, doncs, que Verdú estigués “molt content”, com ha posat en relleu en declaracions a RTVA. Ha assegurat que “he fet una gran carrera”. En aquest sentit, ha explicat que “he tingut molt bon feeling en la segona màniga i he pogut demostrar el meu esquí”. Per això, s’ha mostrat “molt orgullós i una mica emocionat”.

L’alegria també era evident en l’equip tècnic que acompanya Verdu. El seu entrenador, Fred Beuviel, ha apuntat que “sabíem que estava en forma i que havia treballat molt, però competia amb gent que sempre està a la Copa del Món”. Ara, ha indicat, “ha demostrat que té les capacitats per també ser-hi”.

Per la seva banda, el director d’alpí de la FAE, Roger Vidosa, ha destacat que “és el resultat de molts anys de feina d’ell i de tot un país que fica els esforços”. A banda, ha remarcat que “el que més m’ha sorprès no és que fes una primera màniga molt bona, venint d’on veníem, sinó la capacitat que ha tingut de, sortint d’una posició capdavantera, pujar el nivell i fer millor posició”. També ha afirmat que això “ens dona un plus d’energia per seguir buscant altres coses”.

La novena posició aconseguida al gegant és el millor resultat d’un esquiador andorrà a una prova olímpica. Iguala, dons, la plaça assolida pel ciclista Emili Pérez als Jocs d’estiu de Seul, l’any 1988. Per tant, sense cap dubte, un fet històric per al Principat, com demostra l’activitat frenètica en forma de felicitacions i celebracions que s’ha desfermat a les xarxes socials, tant per part d’altres entitats esportives com d’usuaris particulars.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending