Amb un únic quart bo no n’hi ha prou

El MoraBanc aconsegueix esmenar en el tercer període un primer temps dolent, però es bloqueja en atac en el quart decisiu i acaba cedint a la pista de l’Obradoiro (81-73)

Miller-McItyre, el millor del MoraBanc, no ha estat suficient per endur-se el partit. ACB PHOTO

Al bàsquet es pot tenir un o dos quarts dolents. Quan es tenen tres, la cosa es complica i emportar-se un partit es fa gairebé impossible. I així ho ha comprovat el MoraBanc Andorra en la seva visita a la pista de l’Obradoiro. El primer temps ha estat molt dolent però semblava que l’equip tricolor reaccionava al tercer quart, durant el qual ha remuntat i s’ha posat al davant en el marcador. Un darrer període per oblidar, especialment en atac, ha condemnat els de David Eudal davant un rival que, tot s’ha de dir, tampoc ha estat brillant (81-73).

El MoraBanc ha entrat malament al partit i això ho ha sabut aprofitar un Obradoiro molt més endollat. En quatre minuts, els tricolors només han pogut anotar un triple i, en canvi, els gallecs han estat molt més encertats a l’hora d’atacar. Lluny de millorar, la situació encara ha anat a pitjor a partir de l’equador del període (19-6). Els andorrans han viscut una tímida revifada de la mà d’Arteaga fins a situar-se només sis punts a sota. El tram final del quart, però, ha tornat a ser negatiu. L’Obradoiro, via un tir lliure d’Scrubb, ha acabat eixamplant la distància als deu punts (24-14).

No es pot dir que el MoraBanc hagi aconseguit millorar al segon quart. Al contrari, ha continuat anant a remolc, en el millor dels moments. I encara sort. A l’equador del període, i després de cinc minuts negres, fluixos en defensa i encara més en atac, l’Obradoiro marxava de disset (37-20). El duel se situava en un moment molt perillós.

Els de David Eudal han aconseguit redreçar mitjanament la situació, de nou gràcies a Arteaga i a Miller-McIntyre, els dos únics tricolors que estaven a l’altura. La seva darrera cistella abans de la botzina ha permès reduir a onze el desavantatge (46-35). Quedava clar, però, que o la resta de companys milloraven, i molt, després del pas pels vestuaris o poca cosa hi havia a fer.

Scrubb fa una entrada a cistella.
El local Scrubb fa una entrada a cistella.

Durant bona part del tercer quart feia la sensació que el MoraBanc jugava a remolc. El partit era igualtat, sí; més que al primer temps. El problema és que la diferència no acabava de reduir-se. I, així, el matalàs semblava còmode per a Obradoiro. A poc a poc, però, petites dosis de Hannah o Mekel ajudaven. Un dos més u forçat per Diagne i un triple de McIntyre, que seguia en ratxa, ha permès llavors retallar la distància a només tres punts (54-51) quan faltaven quatre minuts per al final el període.

La truita s’havia girat. Ara era Obradoiro que patia per anotar i, en canvi, MoraBanc començava a trobar la forma d’encistellar. Dos triples consecutius de Diagne, no habitual en aquestes tasques, han situat les tricolors per primer cop al davant en el marcador (56-57) a falta d’un minut i mig). Els andorrans arribaven al quart decisiu en franca línia ascendent (57-61).

Tot obert, doncs, per al darrer quart, en el qual Obradoiro ha entrat amb millor peu (parcial de 6-0 per tornar-se a posar al davant). I és que el MoraBanc ha tornat a bloquejar-se en atac en el pitjor moment possible. Més de cinc minuts sense anotar, fins que Hannah ha trencat la sequera. Els gallecs, afortunadament no havien marxat en el marcador.

WhatsApp Image 2022 02 12 at 21.33.59(1)
No ha estat pas el millor dia de Clevin Hannah.

Però el llançament exterior del nord-americà ha estat un miratge. Els tricolors han continuat absolutament desencertats en atac. Cert que els gallecs tampoc estaven gaire fins, però sí prou per mantenir-se manant en el marcador. Un segon triple de Hannah ha tornat a equilibrar el marcador, però la rèplica de Hobbs ha tornat a posar al davant els gallecs (71-68). Dos tirs lliures anotats per Ellenson han complicat encara més el duel pels andorrans. Els gallecs han sabut jugar amb la diferència favorable i no han donat opció a la remuntada.

Així doncs, abans de l’aturada per jugar la Copa, el MoraBanc ha sumat una nova derrota, que frena la línia ascendent de l’equip des de l’arribada de David Eudal a la banqueta. En ACB, l’equip ja no jugarà fins al març, amb la visita a la pista de l’FC Barcelona.

FITXA TÈCNICA

MONBUS OBRADOIRO (81): Scrubb (22), Hobbs (15), Ellenson (12), Birutis (19), Robertson (6), -cinc inicial-, Okouo (0), Zurbriggen (2), Oliver (1), Beliauskas (2), Muñoz (2) i Suárez (0).
MORABANC ANDORRA (73): Miller-McItyre (21), Llovet (5), Hannah (9), Nakic (0), Diagne (8) -cinc inicial-, Paulí (2), Crawford (5), Morgan (1), Arteaga (14) i Mekel (8).
Àrbitres: Aliaga, de Dios i Sánchez.
Parcials: 24-14 / 22-21 (46-35) / 11-26 / 24-12 (81-73).