Tornen a ser d’ACB

El MoraBanc certifica l’ascens amb una contundent victòria contra l’Ourense (96-61), a qui no dona cap opció, davant una Bombonera absolutament embogida

76 MORABANC 02

Andorra torna a ser territori ACB El MoraBanc ha certificat el seu retorn, un any després, a la màxima categoria del bàsquet espanyol en superar amb contundència l’Ourense (95-61) davant un pavelló ple com un ou i que lluïa les seves millors gales. L’equip tricolor ha estat a l’altura. No només no ha donat opció al seu rival sinó que l’ha derrotat amb molta claredat. La botzina final només ha certificat el que feia ja molta estona que se celebrava a la graderia.

Des del primer moment, els jugadors tricolors, esperonats per un ambient espectacular a una Bombonera més Bombonera que mai han evidenciat que l’ascens el volien celebrar a casa. La concentració ha estat màxima des de l’inici i no han trigat a deixar clar al seu rival que són equip d’ACB. Amb una solidesa defensiva gairebé immaculada, han assecat els gallecs. I en atac han estat molt efectius, tant en joc estàtic com en transicions ràpides, a banda de dominar sense contestació el rebot.

Ja al minut 4, després d’un parcial de 7-0, han obert escletxa al marcador (13-5) i l’aparició posterior de Dee amb el seu encert des de l’exterior ha ampliat encara més la diferència. El 25-12 a final del primer quart evidenciava la superioritat del MoraBanc.

Dos Anjos anota una cistella tant contundent com la victòria del MoraBanc.

I aquesta encara s’ha fet més patent al segon període. L’equip tenia ben clar que no es podia permetre cap relaxació i ho ha demostrat a la pista. S’imposava en tots els aspectes davant un Ourense que no ha trigat a comprovar que li tocava ser convidat de pedra en la festa tricolor. L’avantatge al marcador no feia més que créixer davant el joc coral en atac dels de Natxo Lezkano, amb Dee especialment inspirat i una espectacular solidesa defensiva. Ha arribat a ser de +22 (41-19) a l’equador del quart. Fins al descans, l’Ourense prou ha fet amb mantenir el tipus. El marcador a la mitja part deixava clar que, tret d’un daltabaix que semblava impossible, hi hauria festa (49-32).

I en pocs minuts del tercer quart ha quedat clar que aquest daltabaix no tindria lloc. El MoraBanc ha tornat a sortir a la pista intensament concentrat i amb un clar objectiu: no deixar que els gallecs poguessin ficar-se al partit. En tot moment, s’ha imposat un ritme alt d’anotació, amb Dos Anjos, Dee i Borg liderant un joc col·lectiu al màxim nivell. I això mentre la graderia ja començava a celebrar l’ascens anticipadament i a ovacionar els jugadors a cada canvi que es produïa. Quan faltaven tres minuts pel final del període, un tir lliure anotat per Dos Anjos posava un +29 a l’electrònic (67-38). Això ja no s’escapava. L’únic dubte que quedava era la diferència final. A final del tercer quart, un triple per cada equip ha deixat el marcador en 72-46.

Rubio esperona l'afició en un moment del partit.

El darrer quart, evidentment, ha estat de tràmit. Tot i això, el MoraBanc no ha abaixat el ritme en cap moment. Al contrari, ha continuat castigant l’Ourense i fent gaudir al màxim els seus seguidors. Dos tirs lliures i una cistella en joc anotats per Maric quan faltaven set minuts per al final han trencat la barrera dels 30 punts de diferència (83-50). I encara creixeria més. Els nervis ja només hi eren per veure com passava el temps fins a poder celebrar el retorn a l’ACB.

Els seguidors, tot i passar-s’ho d’allò més bé amb el joc desenvolupat pels seus jugadors, comptaven els segons que faltaven per a la botzina final. I quan aquesta ha arribat (95-61, 34 punts de diferència) com no podia ser d’una altra manera, l’eufòria s’ha desbordat tant a tot el pavelló. Un any després de la decepció que va suposar un descens inesperat, el MoraBanc s’ha fet. Per la porta gran. Dominant la LEB Or de forma incontestable. I aconseguint el somiat retorn a l’elit del bàsquet espanyol. La celebració ha estat de les que fan època. I ho serà, també, aquest diumenge, a partir de les sis. La cita és a la plaça Príncep Benlloch, davant del comú d'Andorra la Vella.

El cartell de celebració.

MORABANC ANDORRA (95): Dee (19), Rafa Luz (2), Rubio (11), Llovet (5), Maric (14) -cinc inicial-, Andric (9), Speight (11), Borg (10), Schreiner (1) i Dos Anjos (13).
OURENSE (61): Urtasun (8), Cera (0), Salvador (3), Nogués (9), Kuath (12) -cinc inicial-, Manjgafic (4), Pilepic (3), Williams (3), Gjuroski (8), Ventura (3) i Peciukevicius (8).
Àrbitre: López, Garvin i Cortés.
Parcials: 25-12 / 24-20 (49-32) / 23-13 / 23-16 (95-61).