Toni Bou vol aixecar el 16è títol de campió del món amb victòria

La disputa de la prova del X-Trial es veu des de les institucions com a una ocasió immillorable per projectar la marca Andorra fora del país

Ruiz, Marsol, Bou i Torres en la presentació de la prova d'X-trial a Andorra.
Ruiz, Marsol, Bou i Torres en la presentació de la prova d'X-trial a Andorra.

El calendari de l'X-Trial ha sigut capritxós i ha volgut que la darrera prova sigui al Principat. Toni Bou arriba amb el títol a la butxaca, però ha assegurat que l'espectacle està garantit. No concep una prova sense donar el màxim d'ell. D'altra banda, per a les institucions és una oportunitat única per atreure el turisme en temporada baixa i projecta el país a l'exterior.

Ja és matemàticament campió, però serà al Principat, una vegada conclosa la darrera prova del mundial, que el pilot resident al país aixecarà el títol. “M’hauria agradat proclamar-me campió aquí, davant la meva gent i els meus amics, però la situació en què ens trobem -amb el títol decidit- és molt bona”. La cita, el 8 d’octubre al poliesportiu d’Andorra. El que sí que ha garantit Bou és espectacle. “Sé per experiència, que sortiré a per totes, encara que tingui el títol. Amb moltes ganes de donar-ho tot; és la disciplina on gaudeixo més”, ha assegurat el pilot.

Des de l’organització s’ha recordat que es faran dues rondes i la final. En la primera hi participaran els 8 pilots participants que tindran 6 minuts per afrontar les 6 zones del recorregut, quedant eliminats els dos que tinguin més penalització. La dinàmica de la segona ronda serà la mateixa. La diferència, com han especificat, és que, en aquesta ocasió, se sumaran les penalitzacions de les dues rondes i passaran a la final els tres millors pilots. En aquest darrer tram de la prova, cada participant tindrà un minut per superar cada zona.

Des d’Andorra Turisme, el Comú d’Andorra la Vella i el Govern es rep la competició amb els braços oberts per ser una gran oportunitat de promoció a l’exterior, pel seguiment que es fa del campionat. En aquest sentit, el director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, que considera “important que Andorra ofereixi propostes per atraure visitant en aquesta època de l’any que ja és temporada baixa”. En aquesta mateixa línia, el secretari d’Esports, Justo Ruiz, ha volgut posar en relleu “la capacitat que mostrem per transformar escenaris per acollir esdeveniment de primer nivell”. Finalment, la cònsol major d’Andorra la Vella, s’ha felicitat per poder a viure una prova sense restriccions i s’ha mostrat segura que es viurà un gran espectacle. De moment, de les 3.000 entrades que es posen a la venda, només queden disponible entre un 30-35% de l'aforament.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending