La FAF posa sobre la taula la possibilitat que els clubs es converteixin en societat anònima

Govern i la Federació Andorrana de Futbol s'han trobat per analitzar l’actual situació en què dos clubs estan immersos en impagaments i evitar que casos com els del Sant Julià i l'Engordany tornin a “esquitxar” el futbol andorrà

El Sant Julià en el darrer partit contra el Penya Encarnada
El Sant Julià en el darrer partit contra el Penya Encarnada Xavi Miró/FAF

La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, juntament amb el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, s’han reunit amb representants de la Federació Andorrana de Futbol, encapçalats pel seu president, Fèlix Álvarez. En el transcurs de la trobada s’ha acordat crear una taula de treball per evitar que es produeixin en un futur situacions d’impagaments per part dels clubs de la Lliga Nacional com ha passat aquesta temporada amb Sant Julià i la UE Engordany. Sobre la taula s'ha posat la possibilitat que els cluns es puguin convertir en societat anònima d'objecte esportiu.

Govern i FAF s’han reunit aquest divendres al migdia per posar fil a l’agulla i acabar amb els impagaments que s’han produït a la Lliga Multisegur Assegurances aquesta temporada per part de la Unió Esportiva Sant Julià i la UE Engordany, dos equips que acumulen dues incompareixences derivades d’impagaments i estan a una de ser exclosos de la competició.

El secretari d’Estat d’Esports en funcions, Justo Ruiz, ha explicat que “la trobada ha anat bé i les dues parts són conscients de la problemàtica actual”. Per aquest motiu, s’ha acordat crear una taula de treball “per evitar les males pràctiques d’alguns clubs i que situacions com les d’aquesta temporada o anteriors no es tornin a repetir”. En la reunió d’avui no s’ha acordat qui hi ha de prendre part, però Ruiz aposta perquè hi siguin presents l’executiu, la FAF, els clubs i altres actors com la CASS o el departament d’Immigració”. En aquest sentit, considera que “els clubs han de poder exposar els seus dubtes i a través de la taula s’han de poder donar les respostes perquè les males praxis no es tornin a produir”.

“La Lliga Nacional és l’única competició regular interna i cal que sigui honesta i es compleixi amb què es promet per tal d’evitar donar la mala imatge que s’ha donat enguany, tant a dins com a fora del país”

Ruiz remarca que “un club funciona com a empresa i els contractes que se signen s’han de complir per part de la directiva com també per part del jugador”. Recorda que la Lliga Nacional és l’única competició regular interna i cal que “sigui honesta i es compleixi amb què es promet per tal d’evitar donar la mala imatge que s’ha donat enguany, tant a dins com a fora del país”.

Per la seva part, fonts de la Federació Andorrana de Futbol, comparteixen que “la imatge de la lliga surt esquitxada i això ens preocupa molt”. Han expressat que hi haurà canvis que s’hauran de treballar amb el nou Govern i que els clubs puguin esdevenir, si ho desitgen, societats anònimes. Això comportaria una modificació de la Llei de l'Esport. “Hem d’aconseguir que els processos siguin els més transparents i tant la FAF com els clubs i jugadors ens sentim còmodes”, han puntualitzat.

“És complicat actuar si els jugadors signen un document assegurant que el club no tenen deutes amb ells, malgrat això no sigui així”

Les mateixes fonts admeten que “és complicat actuar si els jugadors signen un document assegurant que el club no tenen deutes amb ells, malgrat això no sigui així”. Recorden que si a 30 de juny hi ha deutes es procedirà al descens de categoria i posen en relleu que s’està treballant amb els clubs canvis reglamentaris de cara al curs vinent per endurir les multes fins a 4.000 euros per incompareixença i reduir de tres a dos el màxim per ser exclòs de la competició.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending