Suada victòria del MoraBanc per menjar-se els torrons com a colíder

Els tricolors sumen un treballadíssim triomf a Almansa (75-82), novament basat en un tercer quart desequilibrant, davant un rival incòmode i per moments massa dur que els permet mantenir el frec a frec amb el Palència

Llovet salta amb un rival en la lluita per una pilota.

Que la LEB Or no seria pas un passeig el MoraBanc ho sabia fa temps. A Almansa, però, li han recordat. Els de Natxo Lezkano han hagut de suar de valent per superar un rival d’allò més incòmode (per moments, massa dur i tot), però novament un bon tercer quart han permès els tricolors trencar mínimament el duel amb una diferència que ja han consolidat al darrer període (75-82). El triomf manté el frec a frec al capdavant de la taula amb un Palencia que també ha patit, i molt a la pista del cuer Iraurgi.

Ha entrat bé el MoraBanc al partit. Amb una bona defensa, durant els primers minuts ha sabut aprofitar el seu encert en triples (Dee i Andric) i el bon moment de Maric per marxar en el marcador amb una màxima diferència de vuit punts (4-12). L’Almansa, però, ha aprofitat una doble desconnexió, tant en atac com al darrere, dels andorrans per remuntar, amb accions de Mario Díaz, Balmaseda i Maznanares, per empatar, i un darrer triple de Sturup per donar la volta a l’electrònic (15-12).

L’aparició de Felipe dos Anjos ha tallat la sagnia, però quedava clar que els manxecs no perdonarien si no es posaven els cinc sentits al duel. L’avís ha estat rebut pels tricolors, que han tornat a serrar les dents en defensa, fet que els ha permès superar el mal moment i tancar el primer quart, després d’una falta antiesportiva comesa per Jaime Fernández, recuperant el màxim avantatge en el marcador (17-25).

A l’inici del segon quart, ha tornat a tocar patir. L’Almansa ha sortit amb força i l’encert des de l’exterior els ha apropat de nou en el marcador, també en un partit fora de control, amb massa pèrdues de pilotes a tots els dos cantons i contracops posteriors. I els locals, amb els triples, feien mal. A l’equador del període havien aconseguit igualar el duel, un escenari que s’ha anat mantenint durant bona part del temps fins al descans, en part gràcies a una defensa molt aferrissada dels locals, que ha compromès molt el joc ofensiu dels de Natxo Lezkano.

Almansa - MoraBanc Andorra

Quan faltaven dos minuts pel descans, l’Almansa ha trobat el que buscava després de minuts fent-se fort al darrere: ha donat la volta al marcador. Ho ha fet amb un triple de Mateo Díaz i una cistella a la contra -pilota robada amb una defensa dura- de Mutic. El tram final del període ha evidenciat que el MoraBanc estava relativament fora del partit, amb molts problemes per anotar i massa concessions, especialment permeten el tir exterior, en defensa. La darrera cistella de dos Anjos encara posava un 45-43 amb la botzina, un mal menor vist el que s’estava veient.

El pas per vestuaris era una oportunitat per redreçar les coses. I Lezkano ho ha aconseguit. Al segon temps, el MoraBanc ha sortit més sòlid al darrere, tallant els danys que l’Almansa havia infringit abans del descans. Més complicat ha estat superar la fèrria, i per moments excessiva, defensa dels manxecs. A poc a poc, però, basant-se en no encaixar, els andorrans han aconseguit recuperar la iniciativa, marxar en el marcador fins a, un altre cop, vuit punts (50-58 a dos minuts pel final del període). La possible reacció local, amb triple de Harris, ha estat contrarestada per Czerapowicz, també amb un tir exterior i una darrera cistella de Llovet que ha situat deu de diferència (53-63) abans de començar el quart i definiu parcial.

Almansa - Morabanc Andorra

Tocava jugar amb els cinc sentits. I el Morabanc ho ha fet. El cansament ha fet que les dues defenses es relaxessin i baixessin efectivitat, però els tricolors han sabut jugar amb la diferència assolida. Quan l’Almansa s’ha apropat a només sis punts, a l’equador del període, un triple de Czerapowicz i una bona cistella de Llovet han donat tranquil·litat per acabar de tancar el partit. Fins i tot, ampliant fins als dotze la màxima diferència (66-78 a tres minuts i mig del final). Els locals no han llançat mai la tovallola i han tornat a apropar-se en el marcador, però aquest cop els de Lezkano no s’han deixat sorprendre i han tancat una victòria clau (75-82), ja que els situa líders en solitari, després de la sorprenent derrota del Palencia davant l’Iraurgi.

Així doncs, regal de Nadal anticipat per als tricolors i la seva afició. El torró se’l  menjaran al capdamunt de la taula i sense cap rival al costat. El següent partit, el dia 29, a la Bombonera, davant l’Alimerka Oviedo.

FITXA TÈCNICA

ALMANSA (75): Harris (3), Mutic (14), Díaz (17), Manzanares (10), Menéndez (6) -cinc inicial-, Costa V´zquez (14), Vivia (2), Sturup (6) i Balmaseda (3).
MORABANC ANDORRA (82): Andric (7), Dee (8), Rafa Luz (9), Rubio (2), Maric (15) -cinc inicial-, Speight (0), Llovet (10), Pérez Tomás (0), Bartolomé (0), dos Anjos (14) i Czeapowicz (17).
Àrbitres: Morales, Areste i Acevedo.
Parcials: 17-25 / 28-10 (45-43) / 8-20 / 22-19 (75-82).