Soldeu i el Tarter inicien els preparatius per a les Finals de la Copa d’Europa

S’han col·locat quatre nous canons de neu a la pista Avet amb capacitat de produir a unes temperatures més elevada que els ja existents

Un dels nous canons instal·lats a la pista Avet.
Un dels nous canons instal·lats a la pista Avet. Grandvalira

Els sectors Soldeu i El Tarter de Grandvalira han iniciat els treballs de preparació de les pistes de cara a les Finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí. Aquest esdeveniment se celebrà a les estacions canillenques entre el 14 i el 20 de març. Els treballs han començat aquest dimecres amb una visita d’inspecció a la pista Avet amb tècnics i responsables de la productora audiovisual que s’encarregarà d’oferir les proves. Paral·lalment, s’estan instal·lant nous canons de neu.

En la inspecció de la FIS el passat mes de juliol, els responsables la Copa d’Europa van traslladar al comitè organitzador de les Finals 2022 la necessitat de potenciar i reforçar la comunicació i el màrqueting per tal d’elevar la notorietat del circuit continental. En aquesta línia, des de l’organització s’aposta per ampliar la visibilitat de l’esdeveniment, i les curses tècniques que se celebraran a la pista Avet es podran seguir en directe des del web de la competició.

El gegant i l’eslàlom masculí tindran lloc els dies 15 i 16 de març respectivament. Per la seva part, el gegant i l’eslàlom femení es disputaran els dies 19 i 20 de març.

Els preparatius de la mítica pista Avet per a les Finals de la Copa d’Europa del 2022 han donat el seu tret de sortida aquest dijous amb la instal·lació de quatre canons ventilador que complementen els 32 fixes situats al llarg del traçat. Per la complexitat dels treballs, la maniobra s’ha realitzat amb helicòpter i els canons s’han col·locat al tram del mur final de la pista. Els quatre canons mòbils són model Technoalpin TF10 i TR8 i permeten una producció de neu en temperatures més altes que els fixes.

Els treballs han tingut una durada d’aproximadament una hora i han participat 10 persones entre l’equip de neu de cultiu de l’estació i d’Heliand. La direcció tècnica preveu iniciar la producció de neu entre mitjans i finals del mes d’octubre sempre que les condicions de la meteorologia ho permetin.

IMG 4263
La instal·lació d'un dels nous canons.

Comentaris (1)

Trending