L’Skyrace Comapedrosa com a punta de llança per promocionar Arinsal

Més d’un miler d’esportistes se citaran a la Massana en al Mundial juvenil de curses de muntanya i a la prova que forma part del calendari de la Copa del Món de l’especialitat

Un moment de la presentació de les proves.
Un moment de la presentació de les proves. VALLNORD PAL-ARINSAL

L’entorn del parc natural del Comapedrosa serà, la segona quinzena de juliol, l’escenari de diferents proves d’altíssim nivell en curses de muntanya. Entre el Mundial juvenil i l’Skyrace Comapedrosa, pertanyent a la Copa del Món de l’especialitat, més de mil esportistes d’una trentena de països diferents faran cap cap a la Massana. Cap a Arinsal, més exactament. Segons el conseller d’Esports del comú massanenc, Kevin Poulet, les dues cites són “un esdeveniment que mostra el potencial d'Arinsal com a punt de dinamització de la parròquia i del país”.

El Mundial juvenil de curses de muntanya es farà del 22 al 24 de juliol, reprenent el certamen que ja es va fer al 2017. Durant tres jornades es disputaran proves de diferents categories al sector d’Arinsal: el Quilòmetre Vertical, la Youth A (15-17 anys) amb 14 km i 810 m+, la Youth B (18-20 anys) i Sub23, amb 18 km i 1 400 m+ (21-23 anys). A més, es disputarà una prova oberta a joves de 14 a 18 anys amb el mateix recorregut que els de Youth A, que vulguin gaudir de la prova, convertint-se en un cap de setmana espectacular per l’esport de base i que obrirà el teló d’un mes de juliol increïble a la parròquia de la Massana.

L’altra gran cita és el 31 de juliol amb l’Skyrunning World Series. Una prova fixa en el calendari internacional, que se celebra des del 2004, convertint-se en una de les grans curses de referència del món, que comptarà amb 1000 participants de més de 30 països. L’esdeveniment proposa tres distàncies que faran gaudir els participants dels senders tècnics, els cims i els paisatges del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa i l’estació de Vallnord - Pal Arinsal.

La seva distància estrella, que forma part de la Copa del Món, la Skyrace Comapedrosa compta amb 23,8Km i gairebé 2.400m+ la converteixen en un tot un repte. Un traçat molt tècnic, ràpid i divertit, que ofereix uns paisatges espectaculars. Una cursa excepcional tant per tots els participants com pels aficionats, que es reuneixen per donar suport a tots els skyrunners. La prova s’endinsa al Parc Natural de les Valls del Comapedrosa i arriba fins al sostre andorrà, a dalt del cim del Comapedrosa.

Comentaris

Trending