El sindicat mundial de futbolistes ‘denuncia’ que s’hagi apartat Lima de la selecció

FIFPro recorda que qui ha estat fins ara el jugador que ha representat internacionalment més vegades Andorra ha quedat fora del combinat per defensar els col·legues

Ildefons Lima en un partit de la selecció.
Ildefons Lima en un partit de la selecció. AFA

El sindicat mundial de futbolistes (FIFPro) ha deixat clara la seva posició en relació amb el conflicte obert entre Ildefons Lima i la Federació Andorrana de Futbol (FAF). A través d’una piulada en el seu compte de Twitter, el sindicat ha denunciat que el defensa internacional ha estat apartat de la selecció nacional per donar suport a altres practicants de l’esport rei i especialment per fer incidència amb aspectes relacionades amb el futbol i la Covid.

FIFPro recorda que “abans del partit de la Nations League Ilde Lima és el jugador de la selecció nacional que més temps fa que hi juga (des del 1997)” i que “ha caigut d’Andorra (de la selecció, s’entén) per representar jugadors a través del seu sindicat”. I recorda, també, que l’AFA hauria qüestionat el protocol de la federació per fer front a la Covid com un dels problemes.

Ilde Lima va exposar públicament aquest dimecres el seu posicionament davant el fet de quedar-se fora de la convocatòria per als partits contra Letònia i Illes Fèroe. Ho va incloure en una campanya de descrèdit contra la seva persona i va denunciar estar sent víctima de “xantatges i coaccions” davant de les quals s’està plantejant emprendre accions legals fins i tot per la via penal.

El jugador va demanar la intermediació del ministeri d’Esports per resoldre la controvèrsia. Els responsables d’aquest departament mantenen silenci tot i que estan treballant en una resposta sabedors que Lima, amb gran ascendència per bé o per mal en el futbol andorrà, els ha emplaçat a buscar una sortida consensuada i raonable a l’afer. Ildefons Lima ha agraït el suport de FIFPro i ha assegurat sentir-se “trist per aquesta situació, però alhora orgullós de la meva feina en pro dels futbolistes”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending