La segona edició del premi Àlex Lliteras aposta per incrementar el nombre de treballs presentats

Els impulsors mantenen la dotació de 5.000 euros però la divideixen en 4.000 pel guanyador i 1.000 en un accèssit per mirar d’augmentar la participació

Riva amb els representants de les entitats impulsores del premi: el MoraBanc, RTVA i Premandsa.
Riva amb els representants de les entitats impulsores del premi: el MoraBanc, RTVA i Premandsa. G. P.

La segona edició del Premi Àlex Lliteras de periodisme esportiu ha començat a caminar amb la voluntat d’incrementar la participació dels treballs. Per aconseguir aquest objectiu, s’ha decidit que, tot i mantenir la dotació econòmica de 5.000 euros, aquesta es divideixi en dos guardons: 4.000 pel guanyador i 1.000 per a un accèssit. Els vencedors es donaran a conèixer el mes d’octubre.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, han presentat el guardó, que enguany ha de reconèixer treballs periodístics vinculats al món de l’esport publicats durant el 2021 i fins al pròxim 31 de maig. Servirà, evidentment, per recordar la figura de qui va ser la veu dels matins a Ràdio Nacional d’Andorra durant moltes temporades, a banda d’haver treballat en altres mitjans del país. També, molt vinculat al bàsquet.

La voluntat dels impulsors (Govern, MoraBanc i el Diari d’Andorra) és aconseguir la màxima participació possible. Per aquesta fita, s’ha optat per dividir en dues parts la dotació de 5.000 euros destinada al certamen. 4.000 es destinaran al guanyador i 1.000 per a un accèssit. Riva s’ha mostrat confiada que, enguany, sense les restriccions de mobilitat de la primera edició és pugui arribar més lluny i a tots els territoris de parla catalana. I és que una de les normes clau es que el treball sigui publicat en aquest idioma. També es vol que l’acte d’entrega, ja sense les mesures Covid, pugui estar “a l’alçada de l’Àlex”, en paraules d’Aixàs.

Al guardó es poden presentar treballs periodístics fins al 15 de juliol. Posteriorment,el jurat farà el pertinent procés de valoració, amb la voluntat de celebrar durant l’octubre la gala d’entrega del premi. En aquest sentit, Aixàs s’ha mostrat confiat que, ja sense les mesures Covid, es pugui fer un esdeveniment “a l’altura de l’Àlex”, en paraules d’Aixàs.

Riva ha recordat que “l’any passat vam rebre quatre treballs” i ara confien que el canvi en la distribució de la dotació “pot fomentar que arribin més”, ja que “intentarem fer el màxim de difusió possible; no ens fixem un objectiu numèric, però qualsevol que excedeixi el de l’edició passada ja serà una fita”. Per la seva banda, el president del MoraBanc ha apuntat que “volem que el premi es consolidi perquè això neix de persones properes a l’Àlex que vam poder compartir amb ell la feina i el bàsquet com la seva passió. El sentíem molt a prop i vam tenir clar que la seva figura ha de ser recordada durant molt de temps, associada al que més li agradava, el periodisme i l’esport”.

Etiquetes

Comentaris

Trending