“Satisfacció” esportiva en un FC Andorra que somia a recuperar el públic a Prada de Moles

Jaume Nogués valora de forma positiva la trajectòria de l’equip en una temporada “atípica i diferent” i admet que la caiguda d’abonats per culpa de no poder anar al camp ha estat superior al 50%

Jaume Nogués, director esportiu de l'Andorra, a Prada de Moles.
Jaume Nogués, director esportiu de l'Andorra, a Prada de Moles. FC Andorra

El director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, tanca un 2020 “atípic i diferent” amb “satisfacció”. Esportivament, l’equip, tot i el brot de coronavirus que el va afectar a finals de novembre, es troba ben situat a la taula del subgrup 3A de Segona B i depenent d’ell mateix per aconseguir els objectius marcats. El punt negatiu, però, es troba en l’aspecte social. El club pateix els efectes de les restriccions per la pandèmia. Sense poder entrar públic als partits, la caiguda del nombre d’abonats ha estat important: superior al 50%.

Nogués ha comparegut davant els mitjans per fer balanç de l’any. Ha deixat clar que, fins ara, amb una temporada ben estranya, en la qual “tot just hem jugat set partits de lliga quan normalment ja portaríem 17 o 18”, està “satisfet” per com s’està desenvolupant tot. Les úniques taques negres són la derrota a Tarragona, que ha admès que “va fer molt mal” però que també “va ser un punt d’inflexió perquè ens vam adonar que la lliga serà molt difícil i que cal anar partit a partit”, i l’eliminació de la Copa del Rei a Burgos. “Era una situació molt estranya, tot just després del brot Covid-19, amb molts jugadors encara no disponibles”, ha recordat el director esportiu del club tricolor.

Els tricolors s’apunten al ‘cholismo’ –“anem partit a partit; el més important ara és el Prat”- tot i saber que hi ha opcions d’assolir el lideratge gràcies als dos partits ajornats

Arran de la lliçó del Nou Estadi, ha explicat, l’equip es va apuntar al ‘cholismo’. És a dir, anar “partit a partit”. I aquesta és la filosofia amb la qual afronten un gener carregat de compromisos, amb quatre partits en deu dies a partir de Reis. Als dos de lliga que ja tocarien en el calendari, s’hi sumen els dos ajornats per culpa del brot de coronavirus. El dia 6, al camp del Prat; el dimecres, següent, 13, contra el Badalona a Prada de Moles (17.00 h.). Si se sumen aquests sis punts encara pendents, l’equip es podria situar al capdamunt de la taula, però Nogués prefereix pensar a curt termini: “ara mateix, el més important és el Prat”.

Si l’equip tindrà feina al gener, també la tindrà el director esportiu. En pocs dies s’obre el mercat d’hivern i caldrà estar atents a possibles moviments. Nogués assegura que “estem contents amb la plantilla; competeix bé i el nivell humà és brutal”, però té clar que “sempre hem d’estar pendents per si hi ha alguna opció per millorar-la”. Per tant, ras i curt, ha admès que hi podria haver moviments, tant de sortides com d’entrades.

Si l’àmbit esportiu, per ara, dona bons senyals, més inquietud hi ha en l’àmbit social. Nogués admet que la pandèmia ha colpejat de forma dura el club, sobretot pel que fa al nombre d’abonats, amb una caiguda superior al 50%. Els aficionats hi són. De fet, molts segueixen els partits que es retransmeten via la plataforma Footters, però “costa fer-se el carnet si no pots venir al camp”.

El club té preparat un protocol per permetre l’entrada d'espectadors al camp, però avisa que no es demanarà si els casos de Covid-19 van a l’alça

Per tant, un desig per al 2021 és, justament, aquest: tornar a veure espectadors a Prada de Moles. “Ens agradaria que pogués ser ja; el futbol sense gent és molt trist. Hi ha vegades que els partits semblen un entrenament”, ha lamentat el director esportiu dels tricolors, que reconeix que “sobta” que es permeti obrir cinemes o teatres amb aforaments reduïts però no pas veure esport en directe quan “som en un espai obert en el qual pots separar bé la gent”.

Així, ha explicat que fa setmanes es va parlar amb Govern la possibilitat de permetre espectadors, però l’empitjorament de la situació sanitària va fer que tot es frenés, malgrat tenir “un protocol preparat” per si es donava el vistiplau. “Seria egoista per part nostre demanar gent si estan pujant els casos”, ha apuntat Nogués.

Comentaris (2)

Trending