El resident Julian Alaphilippe guanya el Mundial de ciclisme

Feia 23 anys que un ciclista francès no es proclamava campió del Món, el darrer va ser Laurent Brochard, el 1997, quan va aconseguir el títol a Sant Sebastià

Alaphilippe entra guanyador a Imola. UCI

El resident francès Julian Alaphilippe s’ha proclamat aquest diumenge en el circuit automobilístic d’Imola (Itàlia) campió del món de ciclisme 2020 després d’un atac en solitari que s’ha produït a 14 quilòmetres de la línia de meta.Wout van Aert ha aconseguit la medalla de plata en l’esprint dels corredors que han intentat sense èxit la captura del francès, mentre que el suís Mark Hrischi s’ha conformat amb el bronze. Des del 1997, a Sant Sebastià i amb Laurent Brochard, cap francès havia aconseguit guanyar el Mundial.

Alaphilippe sorprenia als principals favorits al títol en el tram final de l'ascensió a Gallisterna, una ascensió amb rampes superiors als 13% i era capaç de mantenir el marge fins a la meta. Un avantatge que oscil·lava entre els 10 i els 15 segons i que la falta d'organitzador del grup perseguidor significava que el francès consolidés el marge.

Alaphillipe, vencedor de la Milà-San Remo d'aquest estrany any, arrodonia la temporada amb el mallot de l'arc de Sant Martí, després de guanyar la segona etapa del Tour i vestir lel jersei groc durant una jornada. El millor espanyol classificat, Alejandro Valverde, que acabava en vuitena posició.