Raïm com a líders, amb més patiment del previst

El MoraBanc sua de valent per superar l’Alimerka (79-60) -un marcador molt més contundent que la realitat a la pista- en un duel que els tricolors, novament, han trencat al tercer quart

Dos Anjos lluita un rebot amb un jugador de l'Oviedo.
Dos Anjos lluita un rebot amb un jugador de l'Oviedo. DANI CATALÁN

El MoraBanc recordarà sempre el 2022 com l’any del descens a LEB Or, però, qui sap, també com el de l’inici del retorn a l’ACB. De moment, es va per bon camí. Passi el que passi, els tricolors l’acabaran com a líders de la categoria. Depèn del Palencia, que aquest divendres juga contra el Força Lleida, si en solitari o acompanyat. De moment, els de Natxo Lezkano han fet els deures, superant l’Alimerka Oviedo (79-60) en un duel més complicat del que la classificació -i el resultat- podria fer entendre. Novament, el fons d’armari i un bon tercer quart han estat la clau de la victòria.

No ha entrat bé el MoraBanc al partit. Al contrari, l’Oviedo ha començat amb un ritme fort que els de Lezkano no han pogut seguir. Els asturians cedien poc en defensa i en atac feien mal des de fora del perímetre. Amb triples de Peñarroya -gairebé demanant perdó- i Pruitt han arribat a marxar de dotze: 8-20 en el marcador. La situació era delicada, però els tricolors han demostrat que tenen una gran capacitat de reacció.

Al tram final del primer quart, la remuntada ha arribat especialment des de l’exterior. La revolució des de la banqueta ha funcionat i tres triples d’Andric, Scheiner i Rubio han retallat la distància. Les cistelles finals de Dos Anjos han permès reduir el desavantatge a només dos punt (22-24) quan sonava la botzina.

Entrada a cistella de Dos Anjos.

L’avís s’havia rebut al primer quart. Calia veure si la lliçó s’havia après. Només iniciar-se el segon període, de nou Dos Anjos ha igualat i un 2+1 de Dee ha situat el MoraBanc per primer cop en el partit al davant en l’electrònic. L’equip, però, no ha pogut mantenir l’embranzida i el duel s’ha bloquejat, amb andorrans i asturians amb moltes dificultats per anotar. Massa precipitació i poc encert a l’hora de tirar per part dels de Lezkano els han impedit aprofitar que, en defensa, havien millorat prestacions. Fins al tram final del primer temps, quan dos triples consecutius de Crouch i Lecesne han tornat a fer mal (35-39). Un darrer tir de Llovet ha significat marxar al descans només dos punts per sota (37-39).

El pas per vestuaris ha estat balsàmic per un MoraBanc que durant el primer temps no s’havia trobat a si mateix. El tercer quart ha evidenciat una millora dels andorrans, ja des d’un inici amb un parcial de 8-0. Els asturians han intentat reaccionar, però els tricolors, com a mínim, havien aconseguit fer ja un pas important, que era tenir el control del duel. Faltava fer l’arrencada i marxar en el marcador, cosa que ha semblat que s’assolia a manca de tres minuts i mig amb una esmaixada de Dos Anjos que situava els 10 de diferència (56-46). Un avantatge que encara creixeria una mica més abans d’arribar al quart període (61-50).

Una diferència amb la qual el MoraBanc ha sabut jugar a la perfecció. Amb el partit sota control, la diferència a la classificació, ara sí, s’ha vist a la pista. L’Alimerka patia per anotar i confirmava la davallada de prestacions, mentre que els tricolors, molt més còmodes a la pista, han recollit els fruits d’un partit que han madurat, no sense dificultats, al llarg dels tres quarts anteriors. Els de Lezkano han arribat a marxar de 13 (66-53), però l’Oviedo encara havia de donar un nou ensurt.

Czerapowicz prova un llançament triple.

El MoraBanc s’ha tornat a encallar en atac. I això ho han sabut aprofitar els asturians, que amb un triple de Pruitt i una cistella de Crouch s’han posat a vuit (66-58) amb gairebé quatre minuts de joc per endavant. El temps mort de Natxo Lezkano ha evitat mals majors. L’equip ha fet un darrer esforç i s’ha acabat agradant amb cistelles de Maric, Rafa Luz, Andric i un triple de Czerapowicz per acabar amarrant una victòria amb un marcador certament enganyós: 79-60. Més diferència del que realment s’ha vist a la pista.

El triomf situa el MoraBanc amb 13 victòries i només una derrota al capdavant de la taula classificatòria. De moment, líder en solitari, a falta del que faci aquest divendres el Palencia en el duel que tanca el 2022 a la LEB Or, contra el Força Lleida. El següent compromís serà ja per Reis, a la pista de l’HLA Alacant.

MORABANC ANDORRA (79): Dee (3), Speight (4), Llovet (4), Maric (11), Czerapowicz (5) -cinc inicial-, Andric (12), Rafa Luz (14), Rubio (6), Schreiner (6) i Dos Anjos (14).
ALIMERKA OVIEDO (60): Lecesne (8), Crouch (16), Pruitt (8), Artega (4), Peñarroya (8) -cinc inicial-, Comendador (2), Thorbjarnarson (2), Domènech (2) i Brown (6).
Àrbitres: Sánchez, Carrera i Benavente.
Parcials: 22-24 / 15-15 (37-39) / 24-11 / 18-10 (79-60).