Punt i (gairebé) final

Andorra suma un empat (0-0) contra Bielorússia en el darrer partit davant l’afició tricolor d’Ildefons Lima, que ha disputat els darrers minuts sumant la 136a internacionalitat; dimarts vinent, el seu comiat serà el seu comiat definitiu, a Suïssa

Lima, celebrant el punt un cop finalitzat el partit.
Lima, celebrant el punt un cop finalitzat el partit. FAF

Andorra ha sumat el segon punt de la fase de classificació per a l’Eurocopa després d’empatar sense gols contra Bielorússia. Ha estat, però, un punt especial. Perquè, si la lògica futbolística s’imposa, serà el darrer que aconsegueixi Ildefons Lima com a internacional. El central, que ha jugat els darrers minuts, s’ha pogut acomiadar amb bon regust de boca de l’afició tricolor en el seu darrer partit a l’Estadi Nacional. L’adeu definitiu, dimarts, a Suïssa.

El duel ha començat amb ensurt per a Andorra. Als 5 minuts, Kontsevoi ha superat Iker Álvarez amb un potent xut des del lateral. El gol, però, no ha pujat al marcador. L’assistent ha aixecat el banderí perquè entenia que el davanter bielorús estava en fora de joc, una posició antireglamentària que el VAR ha acabat confirmant.

A partir d’aquí, els visitants han portat la iniciativa, sí, però sense gaire capacitat de creació de perill. A banda, quan arribaven amb opcions de xut, la defensa tricolor es mostrava encertada a l’hora de bloquejar-los. En atac, la selecció ha tingut la seva millor opció al 12’, amb una rematada alta d’Álex Martínez.

Bielorússia ha controlat més el joc fins al descans, sí, però sense generar excessives ocasions clares de gol. D’aproximacions sí que n’ha tingut, però sense encert per convertir-les. És el cas del xut de Pechenin al 26’, refusat a córner per un ràpid Alavedra.

Al segon temps, no ha canviat en excés el guió. Bielorússia, sí, ha continuat portant la iniciativa però s’ha trobat a una Andorra especialment seriosa en defensa. Els tricolors han cedit molt poques opcions. Potser la més clara un xut des de la frontal d’Ebong que Iker Álvarez, ben situat, ha blocat amb seguretat (71’),

Lima saltant al camp.

La selecció ha sabut resistir fins al final. Ja al descompte, com tothom esperava, s’ha produït el moment emotiu amb l’entrada al camp per a una nova internacionalitat de Lima. Una més, qui sap si l’última o la penúltima. Minuts on ha tocat patir amb una darrera opció, segurament la més clara del duel, per Bielorússia: el xut de Volkov l’ha refusat a córner amb una gran estirada Iker Álvarez.

Per tant, Lima ha pogut acomiadar-se de l’afició andorrana sumant un nou punt. El segon de la fase de classificació. Dimarts vinent, duel d’alçada, contra Suïssa. Llavors sí, el seu darrer ball.

Camp: Estadi Nacional. 1.026 espectadors.
ANDORRA (0): Iker Álvarez, Moi, Max Llovera, Alavedra, Cervós, Aláez (Marc García, 83’), Marc Pujol (Èric Vales, 59’), Marc Vales, Àlex Martínez (Cucu, 59’), Marcio Vieira (Marc Rebés, 59’) i Berto (Lima, 92’).
BIELORÚSSIA (0): Plotnikov, Polyakov, Volkov, Poltevich, Pechenin (Malkevich, 88’), Bytov (Kovalev, 65’), Ebong, Korzun, Lisakovich (Morozov, 65’), Kontsevoi (Bakhar, 80’) i Savitski.
Àrbitre: Eldorjan Hamiti (Albània). T.G.: Marc Pujol, Marc Rebés / Ignatovich, Ebong, Lisakovich i Morozov.