El programa de Joves Pilots de l’ACA incorpora Marcel Muxella

La seva primera temporada se centrarà en proves del campionat de Catalunya però també a millorar la seva formació

Marcel Muxella, amb el que serà el seu cotxe.
Marcel Muxella, amb el que serà el seu cotxe. ACA

Marcel Muxella s’incorpora al Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) aquesta temporada 2022 amb la finalitat d'iniciar la seva formació i disputar el seu primer campionat. El corredor, de 23 anys, va debutar en la competició automobilística la temporada passada a la Pujada a Arinsal. El bon paper va servir perquè s’optés per incorporar-lo a la iniciativa per a joves conductors.

Amb poca experiència encara a l'automobilisme, tot i haver competit en categories inferiors de motociclisme, Muxella iniciarà la temporada 2022 a la Pujada a Alcover. Serà ja aquest mateix cap de setmana. Serà la primera prova d’un calendari que se centrarà sobretot en el campionat de Catalunya de Muntanya, i se sumaran la prova andorrana de Muntanya, Arinsal i la del calendari regional francès, Font Romeu.

El calendari de competicions serà simultani amb el de formació que l’ACA ha preparat per a Muxella. És a aquest àmbit on es vol centrar els esforços aquesta temporada amb l’objectiu que el jove pilot aconsegueixi un bon nivell competitiu a mitja temporada. Així, curses a banda, el treball inclourà preparació física i mental, entrenaments intensos amb simulador, la formació continuada en circuits d'asfalt i terra i diferents testos amb el monoplaça.

Muxella disposa d’un Fórmula Renault ALPA FR92 de 1.800 centímetres cúbics amb 130 cavalls de potència i 445 quilograms de pes. El monoplaça li exigirà un treball tècnic extra d’aerodinàmica i reglatges. “Estic a punt per competir a Alcover, hem millorat el cotxe tècnicament respecte a l’any passat i aquesta prova em servirà per saber quin és el meu nivell i quins seran els meus rivals al campionat català. A partir d’aquí, treballarem per millorar en cada prova”, ha comentat el jove corredor.

Per la seva banda, el secretari general de l’ACA, Toti Sasplugues, ha explicat que “el Marcel iniciarà simultàniament la seva formació i les competicions; la prova d'Alcover ha de ser un indicador del seu nivell i a partir d’aquí incorporarem tot el treball formatiu. Muxella té al davant el repte d’anar millorant prova a prova fins a obtenir el màxim rendiment a mitjans de temporada”.

Etiquetes

Comentaris

Trending