Els problemes d’orientació fan la guitza als pilots andorrans en la primera etapa real del Dakar

Tant Albert Llovera com l’equip FN Speed Team, de Margot Llobera, han perdut temps per culpa de les dificultats per arribar a alguns dels punts de control del recorregut

Comentaris

Treballs nocturns per posar a punt el camió d'Albert Llovera.
Treballs nocturns per posar a punt el camió d'Albert Llovera.

El Dakar ha començat de debò i ho ha fet amb una etapa marcada pels problemes d’orientació. L’andorrà Albert Llovera, que ha pogut reparar els danys patits pel seu camió en el pròleg, ha estat un dels afectats, perdent una quantitat important de temps. També l’equip de Margot Llobera els ha patit. En canvi, més sort han tingut alguns participants residents al principat. En especial, Matthieu Baumel, copilot del líder amb cotxes, Nasser Al-Attiyah.

Llovera i el seu equip han treballat bona part de la nit per reparar els desperfectes patits pel seu camió en bolcar dissabte. No ha estat una tasca fàcil però, al final, han pogut deixar el vehicle en condicions de competir i de prendre la sortida. L’etapa, la primera computable per a la general, però, ha estat marcada per les dificultats d’orientació sofertes per molts pilots, alguns dels quals crítics amb l’organització.

I l’andorrà ha estat un d’ells. Els problemes per arribar a un dels punts de control han marcat el seu resultat. Ha perdut molt de temps i, de fet, ha arribat ja de nit a la meta. Ara, encara està pendent de saber la marca oficial per saber com queda a la classificació.

Per la seva banda, l’FN Speed Team on l’andorrana Margot Llobera fa de copilot de Mercé Martí ha arribat en dinovena posició, també amb problemes d’orientació. Han completat l’etapa en 5h59’59’’, el que suposa perdre una hora i 38 minuts amb relació al líder. Novament, el millor de la categoria ha estat Seth Quintero.

Pel que fa als pilots residents, l’actuació més destacada és el quart lloc d’Adrian Van Beveren en motos, a12’46’’ del líder, Daniel Sanders. En sisena posició ha arribat Sam Sunderland mentre que Joan Barreda ha estat dissetè. En cotxes, Cyril Despres ha perdut 48 minuts i ha estat desè. El líder del ral·li en aquesta categoria és Nasser Al-Attiyah, que compta de copilot amb Matthieu Baumel, també resident al Principat.

El Dakar viurà la seva segona etapa real, un recorregut, però, que s’ha vist afectat per un fenomen ben curiós a Aràbia Saudita: la pluja. L’organització ha anunciat que les inundacions al bivac d’Al Artawiyah han forçat a anul·lar l’etapa marató, on els pilots no haurien pogut tenir assistència. Finalment, es manté només l’especial cronometrada, de 338 quilòmetres.

Etiquetes

Comentaris

Trending