Un problema mecànic fa la guitza a Joan Vinyes a l’Açores Ral·ly

El trencament del turbo a la primera etapa va privar el pilot andorrà de qualsevol opció de victòria final, però un cop reparat, va remuntar fins a una meritòria quarta posició

El cotxe de Vinyes travessa un enorme bassal.
El cotxe de Vinyes travessa un enorme bassal. Fotoesport

Joan Vinyes i Jordi Mercader s’han quedat fora del podi en la seva participació al 55è Açores Ral·ly. El pilot andorrà només ha pogut ser quart, posició que encara ha de ser considera positiva. I és un problema mecànic va afectar el Suzuki Swift R4lly S, durant bona part de la competició i la plaça final, en canvi, permet continuar amb opcions en l’European Ral·ly Championship 2 (ERC2).

I és que el ral·li no va començar gens bé per a Vinyes. Tot just al tercer quilòmetre de la primera especial, es fa afluixar una de les peces del turbo. Per tant, es va haver de completar tot el primer tram de cursa (tres especials d’un total de 62 quilòmetres) sense poder-lo fer servir. Resultat? La pèrdua de qualsevol opció de victòria final.

El turbo va fallar a la primera etapa i va fer perdre qualsevol opció de victòria

Per tant, la primera jornada va obligar a canviar l’estratègia de forma radical, un cop els tècnics van poder resoldre l’avaria. Amb el Switf reparat, es va optar per continuar malgrat el temps perdut. I sense pressió, Vinyes i Mercader van donar un gran rendiment. A la segona etapa van ser els més ràpids, fet que els va permetre retallar diferències amb els cotxes capdavanters. Fins a quedar només a vint segons del podi, en quarta posició.

“Crec que ho vam tenir molt a prop. Una virolla en l’últim pas per Sete Cidades, ens va fer perdre uns segons amb el que gairebé ho aconseguim”, ha destacat el pilot andorrà, que s’ha mostrat “molt satisfet d’aquesta segona etapa i del ral·li en general”. Al seu entendre, “la decisió de continuar malgrat el temps perdut va ser molt encertada, ja que m’ha permès recuperar alguns detalls del meu pilotatge sobre terra que fins al moment no havia aconseguit”.

Després d’aquesta prova, Vinyes queda en quarta posició a la classificació general de l’ERC2, amb 82 punts. El campionat el lidera Javier Pardo, amb 119, seguit de Dimitry Feofanov, amb 118, i Polonsky Dariusz, amb 92. La pròxima prova serà el Ral·li Serras de Fafe e Felgueiras, entre l’1 i el 3 d’octubre.

Etiquetes

Comentaris

Trending