Polèmica per la fixació del duel de promoció entre Carroi i la Massana per aquest dissabte

El partit es jugarà sense que els futbolistes massanencs hagin complert els 14 dies de quarantena pel positiu de coronavirus detectat en un d’ells i el club denuncia que se’ls ha amenaça amb un any d’expulsió si no es presenten

Un onze del FS la Massana en un dels partits previs al confinament.
Un onze del FS la Massana en un dels partits previs al confinament. fs la massana

La Federació de Futbol ha fixat per aquest dissabte al matí, a partir de les deu, el partit de promoció entre el Carroi i l’Immobiliària CISA FS la Massana. Ho ha fet malgrat que els jugadors d’aquest segon equip, que lluita per l’ascens a la màxima categoria la Lliga Multisegur, no acabaven fins dilluns els 14 dies de quarantena arran del positiu per coronavirus detectat en un dels futbolistes. La decisió ha causat indignació en el club massanenc que se sent clarament perjudicat.

En primer lloc, pel fet que la plantilla es troba encara en procés de quarantena arran del positiu per Covid-19 detectat en un dels seus membres. Han passat només 10 dies en comptes de les dues setmanes que actualment es recomana d’aïllament des del ministeri de Salut. “Des del punt de vista de salut, la situació òptima seria ajornar el partit fins a haver transcorregut els 14 dies de seguiment”, s’ha indicat des del Govern. Tot això, s’entén “acceptable” l’opció de jugar dissabte amb una prova PCR/TMA prèvia. Això sí, “jugant el partit s’assumeix un risc per a tots els participants”.

El Govern ha autoritzat que es jugui l’encontre, però admet que la situació òptima seria deixar passar dues setmanes i que s’assumeix un risc

Des del club massanenc es lamenta que, malgrat aquest avís tan contundent, la Federació hagi continuat amb la voluntat de disputar la promoció, a un únic partit i no amb anada i tornada com inicialment estava prevista. Es denuncia, a més, que es fixa a un horari laborable, fet que dificulta la presència de molts dels jugadors.

També s’ha expressat el malestar pel fet que només s’ha permès fer les proves diagnòstiques aquest divendres entre les set i dos quarts d’onze del matí. Un horari, lamenten, també complicat per a molts dels futbolistes. De fet, alguns d’ells, asseguren fonts de l’entitat, ja haurien tingut problemes a la seva feina per l’aïllament forçat pel contacte amb un positiu i, per tant, alguns es plantegen no jugar el partit davant del risc de perdre el treball.

L’FS la Massana ha arribat a plantejar no presentar-se al duel, opció que finalment ha quedat descartada. “La Federació ens amenaça amb un any de sanció”, han indicat fonts de l’entitat. Per tant, “ens presentem perquè no tenim cap altra opció” malgrat que “el ministeri ens diu que jugar sense deixar passar els 14 dies és un risc”.

Des de la FAF s’ha defensat que “hem rebut l’autorització del Govern per jugar el partit el dia 1 d’agost”. També s’assegura que sempre “actuem posant per davant la seguretat sanitària dels jugadors”. Fonts de l’ens consultades han explicat que dijous al matí es va celebrar una reunió a la qual van participar el capità del club massanenc, la presidenta del Carroi, un representant de la federació i el biòleg Joel López. S’assegura que de la trobava va sortir l’acord que “si el Govern ho autoritzava, es jugava dissabte”. I aquest vistiplau hauria arribat després que els jugadors s’hagin fet les PCR.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending