Una pionera del futbol femení al país tanca una etapa de disset anys

Montse Sànchez deixa les banquetes entre el reconeixement de l’associació de futbolistes i la Federació Andorrana de Futbol

Eloy Casals lliura la samarreta commemorativa a Montse Sànchez.
Eloy Casals lliura la samarreta commemorativa a Montse Sànchez. FAF

Si de forma personalitzada el futbol femení hagués de tenir un rostre, aquest seria el de Montse Sànchez Fernàndez. Ella ha estat una pionera de fer córrer la pilota entre les noies d’aquest país. Del Principat. Després de disset anys en les banquetes, aquest 30 de juny Sànchez ha decidit fer un pas al costat “amb alegria”, segons que ella mateix ha indicat. L’entrenadora deixa d’entrenar entre el reconeixement la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i el sindicat de futbolistes entre molts d’altres estaments.

El director tècnic de la FAF, Eloy Casals, ha estat l’encarregat de trametre el reconeixement a Sànchez per tota la dedicació que ha mostrat pel futbol. Essencialment per la branca femenina d’un esport que els darrers anys ha tingut, potser sí, una gran explosió i reconeixement, però que quan l’entrenadora va iniciar el camí que ara acaba tenia més vent a contracorrent que no pas a favor. Una samarreta de la selecció amb el nom de la tècnica i el 17 referit a les temporades que ha estat assegut a la banqueta, en diferents nivells i categories de nenes o noies al seu voltant, ha estat el simbòlic reconeixement.

A través de les xarxes socials, Montse Sànchez, que continuarà vinculada als Special Olympics, ha remarcat que a partir d’ara “veuré el futbol femení des d’una altra posició” i manté que “arriba el moment d’iniciar una nova etapa a la meva vida. Crec que és el moment oportú, amb una gran direcció on es creu i es valora a la dona futbolista. Perquè per fi tenim més dones titulades i se’ls ha de deixar pas perquè puguin créixer”.

L’entrenadora, que remarca que ha complert el seu compromís des del primer dia a l’últim, Sánchez afirma que “des de la meva llarga trajectòria al futbol, em sento orgullosa i plena d’haver tingut l’oportunitat de formar a grans persones mitjançant el futbol”. I es mostra “orgullosa també de millorar la meva metodologia i adaptar els meus principis sense perdre’ls, ja que ha sigut una lluita constant arran de la gran ambició que genera el món del futbol”. En fi, una pionera del futbol femení que canvia d’etapa.

Etiquetes

Comentaris

Trending