Pas de la Casa i Atlètic Amèrica aconsegueixen l’ascens a la primera divisió del futbol andorrà

Ara tots dos equips lluitaran per acabar primers classificats en la Lliga Unida, ja que cap altre conjunt no els pot atrapar ja després dels resultats d’aquest cap de setmana

Els jugadors de l'Atlètic Amèrica amb samarretes al·lusives a l'ascens.
Els jugadors de l'Atlètic Amèrica amb samarretes al·lusives a l'ascens. XAVI MIRÓ / FAF

El Pas de la Casa i l’Atlètic Amèrica són nous equips de la Lliga Multisegur, la primera divisió del futbol andorrà. Després dels resultats que s’han donat aquest cap de setmana i encara a falta d’algunes jornades per al terme de la competició, ni als uns ni als altres no hi ha cap altre conjunt que els pugui atrapar. I ara la pugna serà entre ells per acabar primera de la Lliga Unida, la segona competició nacional.

L’actual líder de la Lliga Unida, el Pas de la Casa, va convertir-se en el primer equip que consumava l'ascens a la Lliga Multisegur en imposar-se en un partit complicat al tercer classificat, el CF Esperança, per 2 a 0.

Sebas Bertran va ser clau amb un doblet per sumar els 3 punts, en inaugurar el marcador al minut 16 i signar la sentència ja en el descompte, al 93. Amb l'ascens ja assolit, el Pas de la Casa es fixa ara com a segon objectiu proclamar-se campió de la Lliga Unida. A falta de 4 jornades per acabar el play-off suma un punt més que l'Atlètic Amèrica i té un partit menys.

7150f3d8 e3d1 48b5 b3d7 ec75d2032491
Celebració dels jugadors del Pas de la Casa.

Aquest darrer equip citat també ha segellat l'ascens a la Lliga Multisegur a la jornada 3 del play-off per l'ascens. El club, fundat l'any 2010 i que competeix al futbol andorrà des del 2015, jugarà per primera vegada en la seva història a la màxima categoria la pròxima temporada.

L'Atlètic no va trigar a posar coll avall el primer partit en què afrontava el seu primer ‘match ball’ per pujar. Al minut 7, Carlos González va inaugurar el marcador en una primera part de domini blanc-i-vermell i sense gaires ocasions de gol davant del FS La Massana. El domini del segon classificat va continuar en la segona part i al minut 60, Agoro va ampliar diferències i al minut 77 Lancelott Devenish va establir el 0-3 definitiu.