Els participants al debat de la CEA aposten per potenciar Andorra com una marca esportiva

L'exjugador de bàsquet Albert Miralles opina que ajudarà a millorar la base i permetrà que cada cop hi hagi més andorrans en competicions internacionals

Comentaris

Riart, Miralles i Aixàs, abans del debat de la CEA d'aquest dimarts.
Riart, Miralles i Aixàs, abans del debat de la CEA d'aquest dimarts. CEA

Els participants al debat de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Albert Miralles, Gorka Aixàs i Gerard Riart han coincidit en assenyalar la importància de potenciar Andorra com una marca esportiva. Per Miralles, exjugador de bàsquet, "ajudarà millorar l’esport de base i cada cop tindrem més andorrans en competicions internacionals

L'organitzador de competicions i proves, Gerard Riart creu que "Andorra té una oferta de conjunt molt bona. Hi ha infraestructura hotelera, comerços, centre de spa, natura i ara esdeveniments esportius". Pel president del Bàsquet Club MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, "la marca Andorra a nivell esportiu està ben posicionada i s’ha fet un esforç important i això ens fa atractius per als esportistes professionals que tenen projecció internacional".

Miralles ha destacat, en aquest punt, que "Andorra és immillorable com a lloc de residència d’esportistes d’elit perquè combina qualitat de vida, seguretat i possibilitat de fer esport". Ha afegit que "molts dels esportistes que resideixen aquí durant la seva carrera es queden també a Andorra quan es retiren", i ha explicat que "al món del bàsquet hi havia molts jugadors que volien venir a Andorra a fer la fase final de l’ACB, perquè se sentien segurs. I competíem contra una candidatura potentíssima, com la de València". 

Els ponents també ha analitzat l'impacte de la pandèmia de la Covid-19 sobre el món de l'esport. Riart ha detallat que "estem implementant fer proves d’antigen als participants i al personal de l’organització dels esdeveniments esportius que organitzem", mentre que Miralles ha lamentat que "hi ha països on els nens no podem entrenar i això implica un risc de perdre una generació. A Andorra això no passa".

El MoraBanc Andorra ha deixat d'ingressar 300.000 euros per la pandèmia

Tot i la relativa normalitat en la pràctica esportiva, els partits es fan a porta tancada, cosa que afecta el MoraBanc Andorra que sempre tenia una bona afluència de públic a les graderies. "La manca de públic en un esport col·lectiu és una pèrdua important, evidentment econòmica, però molt més, perquè el públic és part de l’espectacle. Malgrat tot, a Andorra tenim la sort que podem fer coses en el món de l’esport que ha d’altres països no poden fer", ha indicat Aixàs. La pèrdua econòmica per la Covid-19 se situa al voltant dels 300.000 euros en un pressupost de 4.500.000 euros que ja es va disminuir a causa de la pandèmia. "Hi ha una incertesa gran. Però també hem tingut suport dels nostres patrocinadors i és el moment de resisitir".

Malgrat la bona salut de l'esport a Andorra, el president del club de bàsquet, ha manifestat que encara hi ha coses que es poden millorar. "La gran millora pendent per potenciar l’esport al país seria fer una reforma de la Seguretat Social per adaptar les cotitzacions a les necessitats dels esportistes professionals". Per tancar el debat, Miralles ha afirmat que "és molt positiu que Andorra ja no sigui coneguda com el país del tabac i sigui coneguda com el país de l’esport".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending