No serà un passeig

Un MoraBanc molt fluix en el rebot, sobretot arran de la lesió de Maric, i desencertat en el tir encaixa la primera derrota de la temporada a la pista del Palencia (72-63) i cedeix el lideratge

Schreiner bota la pilota davant Chema Martínez.
Schreiner bota la pilota davant Chema Martínez. ZUNDER PALENCIA

La LEB Or no serà un camí de roses. Per si hi havia algun dubte, el MoraBanc ho ha comprovat a la pista del Zunder Palencia. Els tricolors, amb poc encert en atac i fluixos en el rebot sobretot arran de la lesió de Maric, han encaixat la primera derrota de la temporada i han cedit el lideratge (72-63). L’inici ha estat bo, però a partir del segon quart els locals han estat superiors davant un rival per sota del nivell que havia donat en les quatre jornades anterior.

El MoraBanc ha entrat bé al partit, dominant en el marcador en un primer període en el qual, tot s’ha de dir, cap dels dos equips ha estat excessivament encertat de cara a cistella. Tot i això, els de Natxo Lezkano han obert escletxa en els primers minuts, amb un 1-6 i un 3-8 gràcies a l’encert de Tobias Borg, Nacho Llovet i Maric. I després d’una estona de sequera anotadora compartida, quatre tirs lliures anotats per Johnny Dee han permès ampliar la diferència fins als set punts (5-12).

Tot semblava anar bé...fins que ha arribat l’imprevist. Marin Maric s’ha lesionat el turmell i ha hagut de deixar la pista. A partir d’aquest moment, el Palència ha reaccionat. Sense el pivot tricolor, amb un parcial de 9-2 ha aconseguit igualar abans del final del quart (14-14), fet que els tricolors han aconseguit maquillar amb un darrer tir (14-16).

La dinàmica local, però, ha continuat en el segon quarts. I això li ha permès donar la volta al marcador amb un triple (21-18 quan només es portaven disputats dos minuts). Era un seriós avís que s’ha anat confirmant. Sense que el MoraBanc trobés la fórmula per evitar-ho, el Palencia ha trobat encert en el tir, també des de l’exterior, i ha anat fent mal. Un triple de Wintering quan faltava un minut per al descans situava un preocupant 38-26 al marcador (+12). Abans del final, un 3+1 aconseguit per Andric ha donat un cert respir tot i que al final González Calvo ha permès els castellans recuperar els dos dígits de diferència (40-29).

Dee bota la pilota davant la mirada del local Kamba.

El retorn de vestuaris ha estat positiu pel MoraBanc. Amb un parcial de 4 a 13 ha retallat considerablement la diferència i semblava que es ficava al partit (44-42). El Palencia, però, ha reaccionat de la mà de Wintering  i Schmidt. I això mentre els tricolors s’han tornat a bloquejar en atac. De fet, aquest segurament ha estat un dels grans problemes dels de Lezkano aquest divendres: un encert molt baix tant en llançaments de dos com, especialment, de tres. Fins al tercer, quart, només n’havia transformat un de vuit intents. El segon, de Dee, arribava justament sobre la botzina del tercer període, per reduir el desavantatge a deu punts (57-47). Res estava perdut però caldria millorar, i molt, per remuntar.

El MoraBanc afrontava, doncs, la primera gran prova de foc de la temporada, després de quatre duels relativament còmodes. Les claus eren dues: endurir la defensa i tancar més el rebot i trobar més punteria a l’hora de transformar els tirs. Al tram inicial del quart ha costat però a l’equador un triple de Dee, el tercer del partit per a l’equip, ha obert la porta de l’esperança. El MoraBanc se situava només cinc punts per sota (60-55).

Salt entre diversos jugadors per buscar una pilota.

Faltaven tres minuts i mig per al final quan Borg ha clavat un nou triple que ha apropat encara més els tricolors en el marcador (62-58). Desencallava així uns minuts de poc encert per part de tots dos conjunts. I és que si els andorrans no estaven encertats en atac, el Palencia tampoc estava molt millor. I això ha donat vida als de Natxo Lezkano que, però, han seguit fallant en excés en el rebot.

I, al final, això ha estat clau. El Palencia ha estat molt superior en aquesta faceta -l’absència de Maric s’ha notat-. I, malgrat que fallava també tirs, això li permetia tenir segones oportunitats. Així ha succeït en l’acció que ha deixat gairebé decidit el del, quan faltava un minut i mig. Schmidt ha fallat fins a dos tirs lliures, però en el segon el rebot l’ha caçat un company, li ha donat la pilota i ha esmenat l’errada (67-60). Un triple de Borg ha estat contrarestat per dos tirs lliures anotats per Schmidh i un triple de Grew han enterrat definitivament les opcions dels andorrans, certificant la primera derrota de la temporada i la pèrdua del lideratge, ara en mans del Palencia.

FITXA TÈCNICA

ZUNDER PALENCIA (72): Schmidt (12), Wintering (10), Ortega (5), Chema González (8), Grew (8) -cinc inicial-, Rozitis (8), Martínez Díaz (7), Barrientos (10) i Kamba (2). 20 /41 en tirs de 2, 8 / 26 en triples i 8 / 16 en tirs lliures.
MORABANC ANDORRA (63): Speight (4), Borg (15), Llovet (4), Maric (2), Czerapowicz (6) -cinc inicial-, Andric (4), Dee (16), Rubio (0), Bartolomé (0), Schreiner (0) i Dos Anjos (12). 17 / 39 en tirs de dos, 5 / 17 en triples i 14 / 19 en tirs lliures.
Àrbitres: Muñar Bañón, Franquesa Vázquez i Palanca Page.
Parcials: 14-16 / 26-13 (40-29) / 17-18 / 15-16 (72-63).