Neix l’Andorra Functional Fitness per gestionar aquest esport al país

La nova associació ha sigut reconeguda oficialment per la International Fitness Federation iF3 com a entitat reguladora d’aquesta modalitat al Principat

Una noia practicant aquest esport.
Una noia practicant aquest esport.

La International Fitness Federation iF3 ha reconegut oficialment l’Associació Andorra Functional Fitness AFF com a entitat reguladora d’aquest esport al país. Aquesta validació arriba després de mesos desenvolupant un club que busca ser referent d’aquesta modalitat, més coneguda popularment com a CrossFit.

L’objectiu principal d’aquesta nova associació esportiva sense ànim de lucre és la de fomentar, promoure i estimular la pràctica del Functional Fitness. Així, també, motivar aquells atletes que es vulguin adherir a l’entitat i poder, en un futur, gaudir d’un equip de persones que representin Andorra en competicions que s’organitzin en l’àmbit nacional, continental i mundial.

Un segon objectiu que s’ha fixat l’associació és el de regular l’esport al país, per tal de poder organitzar competicions nacionals que estiguin reconegudes per la iF3 i, d’aquesta manera, poder accedir a les ajudes que les institucions, com comuns i el Govern, atorguen a les federacions i clubs ja existents.

La creació d’aquesta nova entitat es deu a que la marca privada CrossFit ha estat l’única empresa que regulava, amb els seus propis paràmetres, aquest esport. Recentment, s’ha creat la International Fitness Federation iF3, per poder fer aquesta funció des de una entitat neutra i en la qual, els països es puguin adherir amb les seves respectives federacions o associacions.

 

 

Comentaris

Trending