Naturlàndia acollirà la primera prova d’Ironman, convertida en un campionat del món

El triatló d’hivern que havia d’obrir l’Andorra Multiesports Festival, guanya potencial en ser escollit per la Federació com a esdeveniment de referència i tindrà lloc entre el 19 i el 21 de març

Un instant del webinnar on s'ha presentat la prova.
Un instant del webinnar on s'ha presentat la prova.

Andorra, i més concretament, Naturlàndia serà la seu del Campionat del Món de Triatló d’Hivern l’any vinent. Serà, de fet, el primer esdeveniment que es farà sota el paraigua de l’acord assolit ara fa uns mesos amb la multinacional Ironman Group. L’esdeveniment tindrà lloc entre el 19 i el 21 de març i també ha de permetre revitalitzar no només el parc temàtic sinó també Sant Julià de Lòria.

Inicialment s’havia de celebrar un triatló, entre cometes, normal. Era el primer pas del conveni entre Govern i Ironman per celebrar l’Andorra Multisport Festival, amb més proves ja durant l’estiu. Segons ha explicat Agustí Pérez, director regional del grup a Europa, el canvi va arribar en presentar el projecte a la Federació Internacional de Triatló. En competició amb altres proves, es va aconseguir que es considerés la d’Andorra com al campionat internacional de la modalitat.

La intenció dels organitzadors és celebrar actes paral·lels al poble de Sant Julià perquè la prova també tingui impacte en el teixit econòmic de la localitat

La prova tindrà lloc entre el 19 i el 21 de març i preveu la participació de prop de 500 esportistes. A més, ha volgut destacar García, tots ells vindran acompanyats de tècnics i les delegacions dels diferents països, així com familiars, fet que suposarà un important impacte econòmic, segons ha destacat tant el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, com el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral. A banda, s’ha destacat des de Govern, la prova “reforça la idea de projectar Andorra com a seu d’esdeveniments d’aquest tipus i ens ha de servir per projectar-nos”.

Els organitzadors de l’esdeveniment han volgut ressaltar el fet que Naturlandia ofereix escenaris idonis per a la prova, amb 800 hectàrees de bosc i una altitud de 2.000 metres, fet que garanteix que la neu sigui abundant. El triatló d’hivern consisteix en tres modalitats: esquí nòrdic, ciclisme sobre neu i cursa de muntanya.

Per la seva banda, Majoral es mostra convençut que l’esdeveniment servirà per donar “un impuls important a les pistes d’esquí de fons de la Rabassa”. I no només això. S’ha volgut que de la prova també es pugui beneficiar el teixit econòmic de Sant Julià. “El poble també en traurà rèdit”, ha afirmat. Així, hi ha la previsió que els carrers de la localitat puguin acollir, per exemple, la desfilada inaugural de l’esdeveniment però també altres actes paral·lels, com ara un sopar que hi ha previst per donar la benvinguda als participants.

Sobre l’impacte econòmic que pot tenir la cita, Gallardo ha volgut ser prudent. Sí que ha recordat dades ja donades, com la inversió total d’1,5 milions d’euros anuals entre Govern, comuns i privats i la previsió d’un impacte global anual de totes les proves emmarcades en l’acord amb Ironman d’entre 10 i 14 milions d’euros.

Comentaris (2)

Trending