Nahuel Carabaña bat el rècord nacional absolut de 3.000 metres obstacles

L’atleta andorrà del Playas de Castellón rebaixa en onze segons la millor marca establerta per Pep Sansa el 1999 i atura el cronòmetre el 8’36’’58

Nahuel Carabaña és nou rècord nacional absolut de 3.000 metres obstacles.
Nahuel Carabaña és nou rècord nacional absolut de 3.000 metres obstacles. FAA

L’atleta sub-23 andorrà (19 anys) Nahuel Carabaña ha establert aquest dilluns un nou record nacional absolut en 3.000 metres obstacles, tot establint una marca que s’acosta força ja a les mínimes mundials. Carabaña, del Playas de Castellón, és una de les grans promeses de l’atletisme andorrà i resultats com els d’avui en un trofeu organitzat pel club pel qual corre ho corroboren. La marca establerta és extraordinària.

Carabaña ha corregut la seva prova, aquest vespre en el Trofeu Diputació de Castelló Memorial Juan Cansino, en un temps de 8’36’58. Ha rebaixat en més de 20 segons el seu millor temps i ha rebaixat d’11 segons l’anterior millor temps nacional andorrana establerta el 1999 per Pep Sansa. Més o menys, la mínima per poder participar en un Mundial, segons les normes establertes per la federació internacional (IAAF) està al tomb de 8’32’’.

Un altre atleta que ha participat en el torneig castellonenc ha estat el mig-fondista Pol Moya. La seva actuació no ha estat ni de bon tros tan reeixida. Malgrat que ha fet un primer tram dels 800 metres que li ha tocat corre en una situació relativament còmoda, sense estridències, s’ha acabat relativament enfonsant els 200 metres últims i ha acabat invertint 1’49’’31 en els 800 metres de la prova. Era la primera cursa que feia de la temporada i, per tant, per ara, el millor resultat de l’any, però quedant lluny, molt lluny, de la seva millor marca en la mateixa distància.

Etiquetes

Comentaris

Trending