Els Mundials de BTT a Pal Arinsal costaran 3,8 milions d’euros

Queden setanta dies per a la seva celebració i des de l’estació s’ha iniciat el compte enrere, tot destacant que des del 2015 “s’ha picat molta pedra”

El cap de Govern i les autoritats en la presentació dels Campionats del Món de BTT.
El cap de Govern i les autoritats en la presentació dels Campionats del Món de BTT. Albert Sanjuan

Queden tot just 70 dies perquè comencin els Campionats del Món de BTT a Pal Arinsal. Del 26 d’agost a l’1 de setembre l’estació d’esquí acollirà els millors riders del món que tindran l’objectiu vestir-se amb el mallot de l’arc de Sant Martí. El director general del domini, Josep Marticella, ha explicat que el pressupost és de 3,8 milions d’euros i s’esperen uns 80.000 visitants.

Pal Arinsal ha començat el compte enrere per a la celebració dels Mundials de bicicleta de muntanya que acollirà per segona vegada. Queden tot just 70 dies per donar el tret de sortida de les competicions que comptaran amb les finals de cinc disciplines: cross country relays, cross country olímpic, descens, short track i e-MTB. En total hi prendran part més de 700 participants de quaranta països diferents.

Marticella posa en relleu que “tindrem els campions olímpics que vindran a entrenar just després dels jocs i a poc a poc ens estem consolidant”

Marticella ha explicat que el pressupost per aquesta cita serà de 3,8 milions d’euros, dels quals el 65% procedirà dels patrocinadors i subvencions i un 21% de la venda d’entrades. S’esperen uns 80.000 visitants i uns 200 mitjans acreditats, tot remarcant que “hem picat molta pedra des del 2015, fent sis copes del món i dos mundials màsters, entre altres”. En aquest sentit, exposa que “tindrem els campions olímpics que vindran a entrenar just després dels jocs i a poc a poc ens estem consolidant”.

Per la seva part, el cap de Govern, Xavier Espot, ha exposat que “el nostre país s’ha consolidat com un referent internacional de la BTT i celebrar per segona vegada uns Mundials ho reafirma”. Afegeix que “estic segur que seran tot un èxit”. En aquest sentit, la cònsol major de la Massana, Eva Sansa, ha destacat que “entre tots hem aconseguit la confiança de la Unió Ciclista Internacional i, si pot ser, volem superar l’impacte del 2015”.

Entre les novetats d’aquest any hi ha la nova plataforma a la zona de sortida de la prova del descens que, segons Marticella, “ens permetrà garantir la seguretat de l’esdeveniment”. A partir del 28 de juliol es tancarà, precisament, aquest circuit per deixar-lo en condicions de cara a la cita mundial.

En l’àmbit esportiu, hi haurà vuit representants andorrans: Àlex Isca i Arnau Graslaub en descens elit; Roger Turné en cross-country sub 23 i Jèssica Cruz, Xavier Jové, Kilian Fologuera i Nuno Gómez en cross country elit.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending