S’esfuma la il·lusió d’organitzar els mundials d’esquí alpí del 2027

Crans Montana ha estat l’escollida i deixa amb el caramel a la boca la candidatura andorrana que haurà d’esperar una nova oportunitat per ser l’amfitriona d’una Copa del Món

https://www.youtube.com/watch?v=ut2vHorjX10

A la primera no ha anat la vençuda. Andorra, finalment, no organitzarà els mundials d'esquí alpí del 2027 i és que la tradició suïssa ha tingut major pes i ha estat Crans Montana qui s'ha endut el peix a l'aigua. Tot i això, des de tots els àmbits, organització andorrana, Federació i Govern, continuaran treballant perquè el Principat sigui seu d'una Copa del Món.

Decepció i cares llargues entre els més del centenar de persones que s'han apropat a Illa Carlemany en conèixer la decisió de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) que serà Crans Montana, Suïssa, l'encarregada d'organitzar la Copa del Món d'Esquí Alpí el 2027. La il·lusió era màxima i durant mesos s'havia treballat per fer-ho realitat, però el fet de ser novell en un procés d'aquesta magnitud ha tingut el seu pes. “Els suïssos són un clàssic i, suposo, com en la resta de votacions d’aquesta índole, hi ha favors entre països”, ha indicat el president de la federació Andorrana d’Esquí, Josep ‘Pepi’ Pintat dJa mirant els resultats, Crans Montana no ha donat cap opció a la resta de candidatures. En les votacions ha aconseguit 11 vots, per tres de Narvick (Noruega) i Andorra, mentre que Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) només ha aconseguit 1 suport.es de Milà.

“He estat a totes les pistes que s’han presentat i, a nivell de perfil de pista, organització, no tenim res a envejar a les altres candidatures. Potser el fet de ser la primera vegada que ens presentàvem ens ha jugat a contra”

A Andorra, les sensacions no han diferit gaire entre els esportistes de neu, Cande Moreno, Joan Verdú o Roger Puig, que han volgut fer costat a la candidatura andorrana en el moment decisiu. “He estat a totes les pistes que s’han presentat i, a nivell de perfil de pista, organització, no tenim res a envejar a les altres candidatures. Potser el fet de ser la primera vegada que ens presentàvem ens ha jugat a contra”, reflexionava Verdú després de conèixer la decisió de la FIS.

Ja mirant el resultat, Crans Montana no ha donat cap opció a la resta de candidatures. En les votacions ha aconseguit 11 vots, per tres de Narvick (Noruega) i Andorra, mentre que Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) només ha aconseguit 1 suport. De fet, a la candidatura suïssa només li ha calgut una ronda per endur-se l'organització de l'esdeveniment, ja que ha obtingut majoria absoluta.

Tot i això, com a remarcat la ministra d'Esports, Sílvia Riva, "el feedback que he rebut és de molt bona acollida de la candidatura d'Andorra i comentaris molt positius". Després de la decepció inicial i convençuts que s’ha fet bé la feina, tant des de Milà com els que s’han quedat al Principat, s’han conjurat per continuar treballant i tornar-ho a intentar, aquest cop, el 2029. “Tard o d’hora ho aconseguirem. El 2029 ja no tindrem el handicap de ser la primera vegada que ens presentem”, apuntava Verdú, mentre que Pintat ha assegurat que “estarem a Crans Montana picant pedra de cara al 2029”, sense de deixar de banda les finals de la Copa del Món que es faran el 2023 on volen tornar a demostrar que un mundial a Andorra sí que és possible.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending