Un MoraBanc de vaivens veu perillar el triomf després de sotmetre el Burgos (88-82)

L’Andorra tenia 31 punts de marge al final del tercer quart després d’uns minuts de joc coral i domini estratosfèric de Felipe dos Anjos, però ha desconnectat de forma alarmant al darrer període

Felipe dos Anjos ha estat el millor home tricolor.
Felipe dos Anjos ha estat el millor home tricolor. DANI CATALÁN / BCA

De ballar la samba al tercer quart, a tenir el culet estret al quart. El MoraBanc, que hauria pogut acabar la jornada recuperant les sensacions positives que es va deixar a Palència, el MoraBanc que sotmetia i de quina manera el Burgos després del descans, ha acabat demanant com aquell qui diu el xiulet final, el clàxon definitiu. Guanyaven els de Lezkano de 31 (79-48) a tocar el final del tercer període. Però als deu minuts finals la desconnexió andorrana ha sigut alarmant. Molt.

Cert que que el conjunt andorrà tenia dues baixes important, les de Rafa Luz i les de Marin Maric. Però sense un base referent i un ‘center’ determinant, el MoraBanc ha anat coent un partit notable. El primer quart ha estat protagonitzant pel domini anotador d’uns i altres i l’encert dels tricolors en el triple. El segon quart ha sigut molt més fluix, però els andorrans sempre han anat al davant. Després del descans, el MoraBanc ha estat una piconadora. Tota la piconadora que en el tram final ha desaparegut de manera molt perillosa i davant la consternació del públic i el malestar de Lezkano, que probablement té més feina del que semblava per connectar el seus homes i per refer el grup per culpa de les dues baixes.

DaniSpeedy.co LQ DCO07907 MBAndorra 05112022
Norelia ha estat dels destacats del Burgos. | DANI CATALÁN / BCA

L’intercanvi de cistelles ha estat una constant en els primers compassos del partit. Ara els burgalesos, ara els andorrans. Fins que Andric, Speight i companyia han començat a veure el ferro com si fos un imant i els triples han entrat a mansalva. Però els de Paco Olmos no han afluixat. Cert que els locals han aconseguit controlar bé Mahalbasic. Bona part de culpa hi ha tingut Felipe dos Anjos. L’hispano-brasiler ha estat col·losal des que han entrat a la pista.

La seva contribució sota els cèrcols i els triples, com el d’Schreiner just abans del final del primer quart, han estat decisius per obrir forat (31-22). Els segons deu minuts han començat de la mateixa manera, amb un bàsquet de quirats de Borg. Però aviat la precipitació s’ha fet mestressa del joc. Si el primer quart ha estat un festival, al segon encistellar ha costat Déu i ajut. Els de Natxo Lezkano no aconseguien trenar les accions que sí que havien lligat minuts abans.

El MoraBanc es mantenia al davant en el marcador, però sense desempallegar-se del rival. Fins que dos minuts abans del descans, ha semblat que s’obria la tapa de la cistella. Borg ha fet una molt bona acció, i malgrat la resposta dels castellans, Schreiner i tres tirs lliures d’Andric en ser víctima d’una falta pràcticament sota el clàxon ha permès als andorrans marxar al vestidor amb un bon coixí de punts a favor (50-38).

DaniSpeedy.co LQ DCO07830 MBAndorra 05112022
Tobias Borg ha tingut aportacions destacades. | DANI CATALÁN / BCA

La represa ha estat de color local. Després d’uns instants de tempteig, la reaparició de Dos Anjos, que ja havia estat molt encertat al primer quart, ha disparat el MoraBanc. En un parell d’ocasions, a més, els jugadors de Lezkano han tret sengles faltes antiesportives al rival. Certament, antiesportives extremadament rigoroses, però que facilitaven un joc coral de molt nivell. I, sobretot, molt superior al rival, tot un Burgos.

De dins, de fora amb nous triples per tant de Borg, Dos Anjos esmaixant ‘alley hoops’ un darrere l’altre… i la distància que s’ha anat eixamplant. I de quina manera. Faltava un minut per arribar al final del tercer quart i el MoraBanc tenia 31 punts de marge (79-48). I encara un ganxo, novament de Dos Anjos, només iniciar-se el darrer període mantenia l’Andorra amb trenta punts de diferència.

Quedava encara tot un quart. I el MoraBanc ha semblat posar el punt i final al matx. En un tres i no res el Burgos ha reduït deu punts (81-61). Tres jugades seguides les ha resolt amb un triple. Quatre fins i tot, o cinc, amb un Hermanson especialment encertat des de més enllà de 6,75. Tot allò que els de Lezkano havien fet bé al tercer quart s’ha fos al darrer període. I el Burgos ha començat a produir. La confiança fa fàstic. I l’Andorra s’ha vist guanyador massa aviat.

DaniSpeedy.co LQ DCO07822 MBAndorra 05112022
Micah Speight combina accions brillants amb moments de precipitació. | DANI CATALÁN / BCA

Restaven tres minuts per al final, i de tenir trenta punts de marge, el MoraBanc en defensava ‘només’ catorze en la recta final del matx. I el Burgos ha anat restant punts a marxes forçades. Fins a posar la por al cos d’uns tricolors que han vist gairebé perillar el triomf. Potser no tant. Però la sensació d’haver fet el borinot sí que la tenien els de Lezkano. O dit d’una altra manera, els de Paco Olmos s’han embutxacat una derrota amb sabor a victòria. L’Andorra que podia haver donat un cop de força damunt la taula de la LEB Or ha acabat donant senyals de debilitat. De massa debilitat.

MORABANC ANDORRA (88): Speight 8, Dee 7, Andric 18, Czerapowicz 2, Llovet 4 -cinc inicial-, Borg 15, Dos Anjos 22, Rubio 4, Schreiner 8, Bartolomé. 13 de 16 tirs lliures; 18 de 33 llançaments de dos; 13 de 32 triples; 34 rebots (27+7); 16 faltes

SAN PABLO BURGOS (82): San Miguel 9, Álex López 8, Norelia 11, Kacinas 6, Mahalbasic 10 -cinc inicial-, Corbalán 7, Hermanson 17, Van Zegeren 4, Barrera 8, Enechionya 2. 7 d’11 tirs lliures; 18 de 37 llançaments de dos; 13 de 26 triples; 27 rebots (23+4); 20 faltes

Àrbitres: Rial, Muñoz, Areste

Parcials: 31-22; 50-38; 79-51; 88-82