El MoraBanc torna aquest diumenge als entrenaments en grup i amb contacte

El conjunt que entrena Ibon Navarro va avançant en la seva preparació per a la fase final de la Lliga Endesa prevista del 17 al 30 de juny

Una de les sessions d'entrenament en grup reduït.
Una de les sessions d'entrenament en grup reduït. MORABANC ANDORRA

Després d’entrenaments individuals i en grups reduïts però sense interacció, sense contacte físic, aquest diumenge els integrants del MoraBanc Andorra comencen la preparació grupal i ja interacció. La preparació del conjunt que entrena Ibon Navarro en vista a la fase final de la Lliga Endesa que s’ha de disputar a València del 17 al 30 de juny va avançant sobre el calendari previst.

Navarro de moment encara no podrà disposar de l’ala-pivot francès Bandja Sy, que ha arribat al Principat fa pocs dies i encara està en fase de quarantena. Sy ha passat tot el confinament a Sèrbia, on viu la seva parella i on va anar abans de l’esclat de la pandèmia per assistir al naixement de la seva primera filla. Qui sí que ha d’estar plenament integrat a l’equip és l’exterior americà David Walker.

El jove escorta ha anat recuperant el to i després d’haver fet cas omís a les recomanacions del club de no abandonar Andorra i de marxar als Estats Units per estar amb la seva família, Walker afirma ara que està “content d’estar aquí” i “continuar treballant”. A través dels canals de comunicació del club, el jugador americà admet que ha estat tot “com nou” la represa dels entrenaments després de 74 dies, en el seu cas, sense tocar la pilota.

Per a Walker, que ha explicat que el primer dia de tornar a la pista va estar fins i tot angoixat i se sentia com estrany, tot i que “va durar just un dia”, la pandèmia i el confinament “mentalment no ha estat fàcil”. Estava “lluny de casa, lluny de la família” i necessitava com estaven els seus familiars. A més, pel decalatge d’horaris anava a dormir tard i tot plegat el va empènyer a volar cap a Ohio. Walker admet que la crisi sanitària li ha servit “per aprendre” i que ara que s’han reprès els entrenaments “la cosa està millor”.

L’equip andorrà treballa amb la vista posada en arribar en les millors condicions possibles a la fase final de València. El perill de contagi del coronavirus hi continua sent. Però des del club s’admet que és poc més que una loteria malgrat que s’adopten totes les mesures de precaució dictades per les autoritats sanitàries. La Lliga ACB, a més, ha contractat un laboratori perquè vagi fent proves mèdiques als equips que han de participar al tram final de la competició.

S’espera que professionals sanitaris de l’equip d’anàlisi contractat per l’ACB es traslladin dins del calendari establert a realitzar proves PCR als jugadors andorrana. Prendran mostres i després les processaran i analitzaran fora del Principat, seguint el protocol establert per a tots els equips de la competició. Ara per ara, cap dels components de l’equip no ha mostrat símptomes de coronavirus i les proves serològiques que s’han fet com a tots els ciutadans del país, segons el club, han donat negatiu en totes dues fases i per a tots els jugadors.

Etiquetes

Comentaris

Trending