El MoraBanc suma la quarta victòria en un partit que s’havia complicat

El Càceres posa en dificultats els tricolors que abaixen la guàrdia en el segon quart després d'uns primers deu minuts amb molta efectivitat (86-74)

Dee fa jugada en el partit d'aquest dissabte.
Dee fa jugada en el partit d'aquest dissabte. CÉSAR DE PABLOS//BCA

Pòquer de victòries del MoraBanc Andorra tot i que el partit d'aquest dissabte contra el Càceres s'ha complicat una mica perquè els tricolors han abaixat la guàrdia i han estat fluixos en el segon quart. Al final, dotze punts de diferència (86-74). Ara toca pensar en el Palència i en el Burgos.

La resistència del Càceres ha durat el que ha trigat el MoraBanc en posar-se a defensar fort i a marcar territori. Així després d'un inici equilibrat (11-11) s'ha passat a un 29-15 amb un parcial de contundent de 18-4. Tot això amb transicions ràpides i els homes de Natxo Lezkano fent molt mal des de la línia de tres punts davant d'un dels equips que, en teoria, tenen una bona plantilla amb jugadors molt experimentats.

Després d'un primer quart trepidant, el partit ha entrat en una fase d'entorpiment, amb faltes en atac, pèrdues de pilota i menys encert local en els triples. Lezkano ha hagut d'aturar el partit amb un temps mort veient que el seu equip estava i li mancava ritme ofensiu. El Càceres, tirant d'individualitats, retallava la diferència a menys 11 (38-27) i el MoraBanc en set minuts havia anotat només vuit punts i amb errades increïbles com una acció de Maric sota cistella.

El Càceres s'ha acostat a sis punts aprofitant que els tricolors s'han desfet de manera incomprensible i s'han desconnectat del partit pagant la relaxació. Només Speight posava una mica de ritme i de punts i que al final del segon quart, era el màxim encistellador del partit (10 punts). Un triple dels extremenys sobre la botzina ha portat el marcador a un inquietant 43-39 i el MoraBanc obligat a tornar a encarrilar el partit després del descans.

La segona part ha arrencat amb un triple de Dee. En dos minuts el Càceres ja tenia tres faltes d'equip i en atac Rodríguez (15 punts) estava molt encertat posant el seu conjunt a només dos punts, generant els primers dubtes de la temporada al MoraBanc. A més, Dos Anjos es posava amb quatre personals, la darrera força absurda que va propiciar l'empat a 47. Nacho Llovet amb un tap i un 2+1 ha permès respirar una mica (52-47) i anar mantenint aquesta diferència fins al final del quart i amb un visitants molt carregats de personals, sobretot en els homes alts. Amb Rodríguez, el líder del Càceres, a la banqueta, el MoraBanc ha pogut distanciar-se.

L'esforç dels visitants durant 30 minuts ha passat factura al darrer quart quan s'ha notat la diferència entre la banqueta d'un i altre equip (72-58).  Al Càceres ja se li feia muntanya amunt tornar a entrar en el matx tot i una absurda falta antiesportiva de Maric. Dos triples consecutius de Dee han deixat un partit que el MoraBanc s'havia complicat vist per a sentència. Ha aparegut en un moment una mica complicat per al seu equip i ha resolt la papereta. Com a Albacete i en el primer quart aquest dissabte, els triples han donat vida al MoraBanc.

MORABANC ANDORRA (86): Rafa Luz (4), Andric (7), Borg (14), Bartolomé (2), Dos Anjos (5) -cinc inicial-, Dee (9), Speight (10), Llovet (11), Schreiner, Maric (11), i Czerapowicz (13). 19 de 28 tirs lliures; 17 de 34 tirs de dos; 11 de 28 triples. 39 rebots, 13 ofensius. 23 faltes personals.

CÀCERES PATRIMONIO DE LA HUMANIDAD (74): Rodríguez (7), Bercy (15), Jarumbauskas (10), Vecvagars (11), Tew (2) -cinc inicial-, Lafuente (7), Isiani (6), Olaizola (2), Santos, Sánchez, Ndiaye (3), i Cepukaitis (2). 15 de 22 tirs lliures; 19 de 42 tirs de dos; 7 de 15 triples. 23 rebots, 5 ofensius. 27 faltes personals.

Parcials: 30-18; 13-21, 24-19 i 19-16.