El MoraBanc progressa adequadament i aixeca el Trofeu Andorra la Vella

Amb l’excepció dels trams inicial i final del partit, els tricolors han estat molt superiors al Limoges francès i han pogut oferir un bon bàsquet en el retrobament amb l’afició a la ‘Bombonera’

Els jugadors del MoraBanc han aixecat el primer trofeu Andorra la Vella.
Els jugadors del MoraBanc han aixecat el primer trofeu Andorra la Vella. MORABANC ANDORRA

El MoraBanc ha celebrat el retrobament amb l’afició a la ‘Bombonera’ amb la primera victòria de pretemporada. Després de les derrotes contra el Joventut i el Barça, els tricolors han sumat un convincent triomf (93-80) davant el Limoges francès. A banda de per progressar adequadament en la seva preparació, el resultat els ha servit per ser el primer equip a aixercar el Trofeu Andorra la Vella.

El partit ha començat igualat, amb un Limoges potent des de fora de la pintura i un MoraBanc movent bé la pilota i anotant, de dos, amb facilitat. Això ha permès uns primers minuts d’intercanvis de cistelles amb un Anime Noua inspirat. A l’equador del període, però, els andorrans han començat a picar i han obert una primera escletxa de sis punts (17-11). En la segona part del quart, la superioritat dels d’Ibon Navarro ha estat clara. Així, han consolidat i eixamplat la diferència fins als 12 punts (26-14).

El control del partit ha continuat en el segon període, amb un MoraBanc que no ha perdut en cap moment el ritme. Els andorrans han aconseguit marxar fins als 20 punts, situació que, en el tram previ al descans els francesos han aconseguit maquillar (46-31).

Per si hi havia dubtes que la primera edició del Trofeu Andorra la Vella es quedaria al Principat, l’inici del MoraBanc després del pas per vestuaris ha estat demolidor. Fins a cinc triples de Sergi García, Miller, Crawford i Jelinek (2) han permès els tricolors marxar de fins a 23 punts (65-42, quan faltaven quatre minuts pel final del tercer quart). Un cop gairebé definitiu per a un Limoges que no trobava ni la forma d’aturar el daltabaix en defensa ni de millorar en atac. Amb el xiulet que ha posat fi al període, el duel estava decidit: 27 punts de diferència (75-48)

El darrer quart ha estat de tràmit, tot i que el MoraBanc ha volgut en tot moment mantenir-se dins el partit. Només en els darrers instants, i sobretot des de la línia exterior i amb un rival a més relaxat, el Limoges ha pogut reduir la distància a una derrota més assumible. Però derrota, al cap i a la fi. I victòria per a un MoraBanc que ha ofert un joc col·lectiu interessant i en el qual els nouvinguts donen bones sensacions. L’equip ha pogut, a més a més, donar feina a l’encarregat de les vitrines del club. Les haurà d’obrir per guardar el primer Trofeu Andorra la Vella.

MORABANC ANDORRA (93): Codi Miller (11), Oriol Pauli (9), Hannah (5), Amine (17), Diagne (9) -cinc inicial-, Llovet (2), Sergi García (7), Crawford (17), Colom (2) i Jelinek (14).
LIMOGES CSP (80): Spencer (5), Blakes (20), Beyhurts (6), Invernizzi (3), Crusol (13), -cinc inicial-, Harper (9), Burke (2), Paumier (9), Lang (9), Bazille (4), Manbo (0) i Bellil (0).
Àrbitres: Perea, Oyón i Baena.
Parcials: 26-14 / 20-17 /  29-17 / 18-32 (93-80)

Ibon Navarro: “Les coses que entrenem es comencen a veure”

El tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, sortia satisfet dels vestuaris un cop finalitzat el duel. Assegurava, però, que no era per la victòria. Pel resultat. Entenia que del duel calia destacar altres coses. “El resultat no és important igual que no ho era els dos primers amistosos”, ha comentat. En aquest sentit, sí que ha remarcat que “les coses que estem entrenant i el que volem fer es comença a veure” i, també que “estem fent un bon bàsquet”. També ha explicat la davallada del darrer quart, tot recordant que “hem posat un ritme molt alta des del primer moment” i que “ens faltaven alguns jugadors per tenir una bona rotació”.

Per la seva part, Oriol Paulí també ha admès el tram dolent final. Aquest l’ha atribuït al “cansament” després d’una setmana dura, amb l’estada al Pas de la Casa. A la vegada, també ha volgut posar en relleu la bona actuació dels nous fitxatges. “Ens demostren el nivell que poden tenir”, ha comentat.