El MoraBanc ofereix dues cares contra l'Unicaja i li acaba sortint creu

Els andorrans, irregulars, fan uns bons primer i tercer quart però no mantenen el nivell en la resta del partit i perden per 78-81

Senglin fa jugada durant el partit d'aquest diumenge.
Senglin fa jugada durant el partit d'aquest diumenge. A. MARTÍN / ACB PHOTO

El MoraBanc no ha pogut aconseguir la seva victòria a la Lliga ACB-Endesa en ser derrotat per l'Unicaja per 78-81.  L'equip andorra ha fet un bons primer i tercer quart però no ha mantingut la mateixa efectivitat en el segon i el quart on només ha fet 11 i 14 punts respectivament. Els malaguenys obtenen la seva primera victòria a la competició.

El MoraBanc ha sortit molt enxufat i amb un gran encert en els triples (5 de 6) ha aconseguit diferències que han arribat als 10 punts en el primer quart mentre que l'Unicaja ha pogut sobreviure amb els tirs lliures. Els malaguenys s'han posat les piles i amb un bon inici del segon quart s'ha acostat en el marcador amb un Brizuela inspirat i aprofitant la debilitat andorrana en defensa han pogut arribar al descans per davan en el marcador (36-38). El Morabanc havia anat de més a menys.

Les consignes d'Ibon Navarro al vestidor han tingut el seu efecte a la represa. Els triples de Clevin Hannah, un Unicaja erràtic en atac i l'expulsió de Waczynski amb dues tècniques per simulació han fet que el MoraBanc agafés de nou les regnes del partit (61-50) tot i la lesió de Palsson. Els malaguenys han reaccionat per escurçar la diferència tot i que s'anaven carregant de personals.

S'arribava a la recta final amb un ajustat 66-64, la qual cosa ha obligat Ibon Navarro a demanar temps mort. L'Unicaja apretava en defensa i es aconseguia posar-se per davant en el marcador. Cada possessió era decisiva. Nzosa, amb 16 anys, debutava a l'ACB amb l'equip visitant i anotava 10 punts. Tornava Brizuela a la pista i feia una assistència a Alonso que anotava el triple (73-77) a falta de 28 segons pel final. Una falta antiesportiva de Llovet ha posat la sentència al MoraBanc tot i que Hannah hauria pogut forçar la pròrroga amb un triple sobre la botzina.

FITXA TÈCNICA

BC MORABANC ANDORRA (78): Hannah (19), Senglin (8), Palsson (13), ‘Tyson’ Pérez (9) i Dime (9) -cinc titular-, Sergi García (0), Nacho Llovet (4), ‘Tunde’ (4), Jelínek (10), Oriol Paulí (2) i Kloof (0). 11 de 21 tirs lliures; 17 de 34 llançaments de dos; 11 de 33 triples.

UNICAJA MÀLAGA (81): Mekel (9), Francis Alonso (18), Abromaitis (9), Thompson (2) i Gerun (4) -cinc titular-, Alberto Díaz (4), Guerrero (2), Waczynski (3), Nzosa (10) i Pablo Sánchez (0). 20 de 27 tirs lliures; 17 de 36 llançaments de dos; 9 de 25 triples

Àrbitres: Sergio Manuel, Cristóbal Sánchez i Antonio Conde. Eliminat por cinc faltes personales Senglin –BC MoraBanc- i Waczynski –Unicaja Màlaga- per dues tècniques per ‘flopping’.

Parcials: 25-17; 11-21: 28-16; 14-27 (78-81).