El MoraBanc es vesteix de líder sòlid

Els tricolors s’imposen a la pista del Juaristi basc en un duel que controlen des del primer moment, que trenquen al tercer quart i que es converteix en un espectacle de triples en el darrer període

Pérez Tomás fa una entrada a cistella.

El MoraBanc és un líder sòlid a la LEB Or. Els tricolors han sumat una nova victòria, la sisena de la temporada a la pista del Juaristi basc en un duel no han donat cap opció al seu rival. Els de Natxo Lezkano han anat sempre per davant en el marcador i han trencat el partit en un gran tercer quart. Al final, s’han imposat per 27 punts (70-97). D’aquesta forma, recupera la primera posició que li havia pres el Palencia momentàniament.

El MoraBanc ha entrat bé al partit i ha completat un primer quart positiu. Amb dos triples de Dee i un altre de Bartolomé, iniciant una actuació més que destacable, ha començat a guanyar una diferència en el marcador que ja no ha deixat escapar. Un coixí amb què ha sabut jugar a la perfecció.

El segon quart encara ha permès eixamplar més aquesta diferència, amb un parcial de 0-8, que ha situat el tanteig (13-29, +12). Els bascos, però, han pogut reaccionar i han aconseguit apropar-se en el marcador gràcies a un triple de Sy, que els situava només a vuit punts. El temps mort de Natxo Lezkano ha funcionat i la represa del joc amb Bartolomé clavant un llançament exterior ha posat fi als minuts de dubte dels tricolors. Al descans s’ha arribat amb un avantatge no decisiva però sí còmoda per als andorrans.

En el retorn dels vestuaris, el MoraBanc ha sortit amb força i decidit a sentenciar el duel. S’ha mostrat ferri en defensa, fet que ha dificultat molt que el Juaristi hagi pogut anotar i, en canvi, en atac els tricolors, no han tingut pietat. El joc coral ha funcionat i de mica en mica s’ha anat eixamplant la diferència fins a un +22 (44-66) quan faltaven dos minuts per a la botzina. Dues cistelles de Gielen i Manconda havien permès reduir a 18 el desavantatge, però un triple sobre la botzina de Rubio ha acabat amb les esperances locals (48-69).

WhatsApp Image 2022 11 20 at 19.39.48
Un instant del partit.

Els tricolors no han abaixat pas el ritme al darrer període. Han entrat, de fet, molt forts, amb tres triples consecutius (Czerapowicz, Rubio i Schereine) que han portat el marcador a un +28, certificant ja la victòria. De fet, el MoraBanc ha fet encara més gran la ferida del Juaristi amb llançaments exteriors. Bartolomé, Speight i Rubio, un altre cop, també s’han apuntat a la festa, en uns minuts còmodes i on l’equip ha aprofitat per agradar-se. El tram final del duel ha estat un intercanvi de triples entre tots dos conjunts que, sense cap mena de dubte, ha fet les delícies dels aficionats fins al 70-97 final.

Amb la victòria, el MoraBanc segueix l’estela dels seus rivals directe, que tampoc han fallat aquesta jornada. El pròxim duel, divendres vinent, els tricolors tornen a la ‘Bombonera’ per rebre el Força Lleida, un altre dels aspirants de la zona alta.

JUARISTI (70): Sy 5, Hevia Galardi 0, Hoover 13, Buckinham 17, Guridi 0 -cinc inicial-, Maconda 4, Magassa 10, Aizpitarte 3, Royo Argote 3, Ansorregui 5, Gielen 10 i Olaizola 0.
MORABANC ANDORRA (97): Andric 9, Dee 16, Speight 11, Llovet 9, Bartolomé 15 -cinc inicial-, Rubio 13, Pérez Tomás 0, Schreiner 3, Dos Anjos 11 i Czerapowich 10.
Àrbitres: Lucas de Lucas, González Cuervo i Calvo Aceña.
Parcials: 13-21 / 19-23 (32-44) / 16-25 / 22-28 (70-97).