El MoraBanc dóna peixet deu minuts a l’Albacete i el matxaca després (63-93)

La superioritat de Maric al segon quart permet l’Andorra refer-se d’un mal primer quart i els triples de Dee, Andric, Czerapowicz i Speight atorguen als de Lezkano un triomf aclaparador

Martin Maric intenta anotar davant l'oposició d'un rival.
Martin Maric intenta anotar davant l'oposició d'un rival. FEB

Deu minuts de broma per començar, un Martin Maric colossal per refer-se del peixet donat a l’Albacete al primer quart i, una vegada equilibrat el partit i situat ja en línia vencedora gràcies a la superioritat interior del croat i també de l’hispano-brasiler Felipe dos Anjos, superioritat aclaparadora del MoraBanc. Els triples de Dee, Andric, Czerapowicz i Speight han acabat atorgant als de Mikel Lezkano un triomf sense pal·liatius (63-93).

L’Albacete ha agafat el comandament del partit als compassos inicials. Tal era el domini dels manxecs, que Natxo Lezkano ha tret de la pista de seguida Maric, el millor home dels andorrans les dues primeres jornades. Blat i Knudsen marcaven el ritme. I el MoraBanc havia d’anar a remolc. Una vegada i una altra. Fins a vuit punts de marge ha aconseguit el conjunt local a l’equador del primer quart. Els tricolors, a Albacete de groc, no hi havia manera que trobessin la bona tecla.

IMG 5171
Speight ha començat desafinat però s'ha anat entonant.

I això que Lezkano ha mogut amb celeritat la banqueta per mirar de fer reaccionar els seus homes. Però no hi havia manera. Ben al contrari, l’Albacete ha arribat a fer un forat d’onze punts (22-11). Però a partir d’aquí, amb Maric altra volta damunt el parquet i Johnny Dee fent també de les seves, el MoraBanc ha anat fent treball de formigueta. Ha imposat la seva força, el seu potencial.

I a cavall dels compassos finals del primer quart i les primeres possessions del segon període, els tricolors han remuntat. El tècnic local, David Valera, ha hagut de parar el matx quan encara no s’havien disputat dos minuts del segon quart (22-22). Però és que el MoraBanc ja havia equilibrat el resultat i era clarament dominador llavors damunt el parquet. Maric feia mal. Molt mal. Fins a fer passar l’Andorra al davant amb un parcial de 0 a 14 (22-26), que Ruiz s’ha encarregat de trencar amb el primer bàsquet de l’Albacete en el segon quart després de més de quatre minuts de joc.

IMG 5222
Chris Czerapowicz ha anotat 21 punts.

La cistella del conjunt local ha sembrat algun dubte en el conjunt de Lezkano. Però era un simple miratge. Marin Maric era una autèntica roca en defensa i una màquina de fer punts en atac. Bona part del joc, gairebé tot el joc andorrà, malgrat la bona aportació d’homes com Andric, Lee o Llovet en moments distints del joc, passava per les mans i els centímetres del jugador croat, que abans del descans ja havia anotat 14 punts.

Malgrat que Lezkano li ha donat descans, el MoraBanc ja havia iniciat una altra fase del partit, molt superior a l’Albacete. El conjunt local estava mig estabornit. I el forat s’ha anat obrint a poc a poc. Per acabar-ho d’adobar, cinc punts consecutius de Micah Speight, amb un triple sobre la botzina que marcava el final de la primera part, han disparat el MoraBanc camí dels vestidors (33-47). El segon quart ha estat de clar color groc intens. El parcial? 11-31. Quasi res.

IMG 5298
Martin Maric ha estat una muralla també en defensa.

El tercer quart s’ha iniciat amb la mateixa dinàmica que havia acabat el segon, i amb un Czerapowicz en plan metralleta des de més enllà de 6,75 . El MoraBanc semblava tenir-ho tot decidit. Però l’Albacete encara havia de gastar els darrers cartutxos. Entre Raitanen i, sobretot, Gerard Blat, autèntic baròmetre dels manxecs, han anat retallant diferències. El base català, amb encerts des de més enllà de 6,75, ha arribat a situar-se, de cop i volta, a només et punts (51-58). Just llavors, en la recta final del tercer quart, Lezkano havia sol·licitat un temps mort. N’hi ha hagut prou.

Johnny Dee i Mihajlo Andric han carregat l’escopeta i un parell de triples de cascun ha tornat a disparar el conjunt andorrà. Amb un bàsquet del balcànic s’ha arribat als vint punts de marge (55-75). La maquinària tricolor ha arribat a la recta final molt ben engreixada. Tan ben engreixada que amb triples de Czerapowicz i Speight, especialment del primer, la victòria ha estat pallissa. Tres de tres i de quina manera.

ALBACETE (63): Blat 15, Knudsen 8, Raitanen 9, Ruiz 10, Santana  8-cinc inicial-, Clark 7, Moreno 2, Jacobs 2, Aurrecoechea 3, Palacios. 9 de 12 tirs lliures; 18 de 40 llançaments de dos; 6 de 25 triples; 25 rebots (17+8); 19 faltes

MORABANC ANDORRA (93): Speight 8, Borg 6, Andric 11, Czerapowicz 21, Maric 20 -cinc inicial-, Dos Anjos 10, Luz 1, Dee 14, Llovet 2, Bartolomé, Schreiner. 8 d’11 llançaments lliures; 20 de 37 tirs de dos; 15 de 28 triples; 35 rebots (28+7); 15 faltes

Àrbitres: Lizana, Marqueta, Cervantes

Parcials: 22-16; 33-47; 51-69; 63-93.