88-47: El MoraBanc dona un cop de puny sobre la taula amb un tercer quart excel·lent

Un parcial de 34-10 amb una gran intensitat en defensa i transicions ràpides porta els tricolors a una pallissa per sumar la segona victòria en dos partits

Speight inicia un atac al partit d'aquest dimecres.
Speight inicia un atac al partit d'aquest dimecres. DANI CATALÁN

Cop de puny sobre la taula i demostració de força. Amb un tercer quart perfecte (34-10), el MoraBanc ja ha demostrat que un ferm candidat a l'ascens.  La segona victòria en dos partits ha arribar amb pallissa inclosa (88-47 ) amb un equip que ha defensat amb molta intensitat i transicions ràpides en l'estrena a casa.

El MoraBanc ha començat marcant territori amb dos triples i un parcial de 6-0 contra un Grupo Alega Cantàbria, un conjunt que s'estrena a la categoria, que considerava la visita a Andorra com la més complicada de la temporada. I el primer quart ha confirmat els seus temors perquè els de Natxo Lezkano anaven una marxa per sobre dels visitants. N’és una bona mostra que en més de set minuts anotessin només sis punts.

Fonamentant l’atac en el tir exterior i en una bona defensa, els tricolors es posaven amb un 21-10. En aquests partits i contra aquests adversaris, el risc és confiar-se. Això ha passat a l’inici del segon quart amb un parcial de 0-6 per l’Alega i Natxo Lezkano que ha hagut d’aturar el partit amb un temps mort. Les instruccions han tingut el seu efecte i Schreiner i Czerapowicz amb un triple han tornat a posar distància en el marcador. L’encert en el tir de tres amb Johnny Dee estava sent determinant. En aquell moment del partit s’havien anotat 4 de 9 tirs de dos i 6 de 10 en triples i un resultat de 33-18.

La bona defensa del MoraBanc obligava els càntabres a buscar tirs distants i molt sovint sense encert per marxar al vestidor a la mitja part amb 24 punts amb 20 minuts. A la represa s’assolia la màxima diferència (45-24) després d’un triple de Czerapowicz i el parcial en l’inici del tercer quart arribaria al 15-0. Com a Castelló, el tercer quart dels tricolors tornava a ser fulminant. El Cantàbria no trobava cistella i fins i tot en un atac exhaurien la possessió. La defensa andorrana es feia un fart de robar pilotes i el marcador era d'escàndol (56-24) i la primera cistella visitant arribaria quan ja s'havien jugat sis minuts. El més destacat és que tot i la pressió defensiva només s'havien comès dues personals en vuit minuts. El tercer quart acabava amb un 72-34 amb un destacat Maric en aquest periode.

Al darrer quart amb el partit més que sentenciat, el MoraBanc ha aixecat una mica el peu de l'accelerador pensant en els pròxims compromisos. Lezkano ha donat minuts a tots els jugadors com Alexis Bartolomé o Borg. Speight, autor de 15 punts, se n'anava a la banqueta mentre que l'Alega només tenia un referent ofensiu: Dago Peña que ha acabat el partit amb una falta antiesportiva. La superioritat de jugadors com Maric ha estat insultant davant d'un adversari que ha perdut 18 pilotes.