El MoraBanc desconnecta al darrer quart i el València el ‘mata’ des del triple (91-76)

Ibon Navarro ha estat desqualificat per les queixes als àrbitres arran d’accions que el tècnic tricolor considerava que els estaven perjudicant després de 30 minuts plens d’igualtat

Joan Sastre defensat per Jeremy Senglin.
Joan Sastre defensat per Jeremy Senglin. M. A. Polo / ACB Photo

Una desconnexió al quart quart i l’encert triple del València han estat fatals per al MoraBanc. El conjunt que entrena Ibon Navarro, que ha acabat desqualificat per protestes reiterades als àrbitres, que han deixat de xiular a favor dels tricolors algunes accions que haurien pogut haver matisat alguns moments del matx, ha mantingut a ratlla els valencians durant molta estona. Cert, però, que el domini normalment ha correspost als taronges. Però no ha estat fins al tram final de l’enfrontament, encara amb Navarro dirigint des de les banquetes, que s’ha fos els ploms. I no hi ha hagut manera de reconnectar. Els de Jaume Ponsarnau han acabat de rematar des del 6,75.

Els andorrans han començat forts. Seriosos. Sabent què havien de fer. Tyson Pérez ha mostrat des del primer moment que volia ser protagonista. Però el València tampoc no s’estava per històries. I després d’uns minuts de domini visitant, amb Tobey i Van Rossom dirigint les operacions taronja, l’un sota els cèrcols, l’altre com a cap pensant, els locals han passat davant. I han començat a obrir forat (21-13) gràcies a un parcial d’11-0.

El domini dels homes de Jaume Ponsarnau ha anat més enllà del final del primer quart. I un parell de triples han situat el forat més gran fins llavors per als valencians (27-17). Semblava que el MoraBanc badava. Però sols era una mena de miratge. Perquè un parcial de 0 a 7 ha obligat el tècnic català dels valencians a aturar el partit (27-24). I a partir d’aquí s’ha iniciat una brega de tu a tu que ha durat i durat. Quan no anotava Hermansson pels locals, ho feia Hannah pel MoraBanc.

I així s’ha arribat al descans d’un partit ben obert. Almenys després dels primers vint minuts. L’equilibri s’ha mantingut després de la represa. Era normalment el València, que quedi clar, qui duia la iniciativa. Però el MoraBanc en cap cas abaixava els braços. De cap manera. Ni quan els àrbitres han assenyalat una tècnica a Ibon Navarro i això ha fet que el València obrís un petit forat en el marcador (65-60). Ni això no ha destarotat, com a mínim fins aquest moment, els tricolor.

RS299776  AP 7634
Tyson Pérez mira de robar-li la pilota a Williams.

S’arribava al darrer quart amb tres punts de marge per als locals (66-63). Amb San Emeterio i Prepelic tibant del carro taronja, el València semblava ara més inspirat. Més sòlid. Més endollat. De fet, un parcial de 7 a 3 ha tornat a donar aire als locals. Ibon Navarro ha introduït diversos canvis intentant buscar energia renovada. Però ni així. L’encert local estava a l’ordre del dia. Van Rossom i un altre cop Prepelic obrien un forat que començava a ser ja massa important (78-66) a manca de poc més de cinc minuts per al final del matx. Totes li ponien al València.

Tant li ponia que arran d’un bàsquet més addicional de Dubljevic després d’una jugada on no es va assenyalar res en relació a una acció soferta per Oriol Paulí ha comportat les protestes del tècnic basc del MoraBanc. La queixa ha estat tan notòria que els àrbitres han acabat desqualificant Ibon Navarro. Moment crític (81-66). Ni amb David Eudal a la banqueta dirigint les operacions ni de cap manera els andorrans no s’han desencallat.

Sí, hi havia jugades de mèrit finalitzades ara per Paulí, després per Tunde (83-72). Però la desconnexió prèvia passava factura tot i els intents de remuntada quedaven en no res. Ben al contrari. L’encert taronja, amb uns triples demolidors que ja s’havien encarregat d’obrir distàncies entre els uns i els altres, ha acabat sentenciant el matx. I de manera clara. Potser massa hi tot pel que s’havia vist durant els primers tres quarts. Però el bàsquet dura quaranta minuts. Ni un segon menys.

VALÈNCIA BASKET (91): Hermansson 14, Kalinic 13, Sastre 7, Williams 4, Tobey 12 -cinc inicial-, Van Rossom 12, Dubljevic 7, Labeyrie 5, Prepelic 13, San Emeterio 4 i Pradilla. 17 de 20 tirs lliures; 19 de 31 llançaments de dos; 12 de 25 triples; 32 rebots (24+8); 15 faltes, sense eliminats

MORABANC ANDORRA (76): Hannah 8, Senglin 10, Palsson 6, Pérez 18, Dime 9 -cinc inicial-, Paulí 8, Llovet, Tunde 8, Garcia 6, Kloof i Jelinek 3. 6 de 8 tirs lliures; 17 de 41 llançaments dos; 12 de 27 triples; 30 rebots (16+14); 23 faltes, sense eliminats

Àrbitres: Garcia, Merino, Zamorano

Parcials: 21-13; 39-36; 66-63; 91-76