El MoraBanc comença amb derrota el Top 16 en un final de partit pèssim

Els russos de l'Unics Kazan s'imposen per 66-73 dominant àmpliament en els rebots, en la reaparició de Tyson Pérez i amb una nova lesió, aquesta vegada de Palsson

Senglin intenta llençar a cistella marcat per un jugador de l'Unics Kazan.
Senglin intenta llençar a cistella marcat per un jugador de l'Unics Kazan. MORABANC ANDORRA

El MoraBanc Andorra ha començat la seva singladura al Top 16 de l'Eurocup amb una derrota contra l'Unics Kazan per 66-73 en un partit molt irregulat dels homes d'Ibon Navarro. Han badat molt en el rebot (24 a 41) i han tingut opcions fins al final però el darrer minut i mig ha estat fatal per a les seves aspiracions.

Els dos equips han trigat en entrar en joc perquè  amb dos minuts jugats el  marcador era de 0-2 però quan ho ha fet han estat a cop de triple entre  Holland i Senglin.  Justament, després d’un tir de tres s’ha lesionat Palsson i ha reaparegut Tyson Pérez ja recuperat de la seva lesió. L’equip rus ha anat sempre per davant en el marcador en el primer quart i a l’inici del segon fins que els triples dels visitants ja no entraven amb tanta facilitat.

Hannah, Tyson –en el seu primer llançament- i Jelinek donaven avantatge als homes d’Ibon Navarro (31-30).  Només les mancances en el rebot defensiu impedien que el MoraBanc  es distanciés tot i un altre triple de Jelinek i dos tirs lliures de Sy (39-37).

A  la represa, una desconnexió tricolor amb algunes badades defensives ha propiciat que els russos fessin un parcial de 0-7 (47-54) que ha obligat a demanar temps mort per part d’Ibon Navarro.  Dues faltes consecutives en atac i diverses pèrdues de pilota han posat el MoraBanc en un moment complicat a falta de tres minuts pel final del tercer quart. Un triple sobre la botzina de Clevin Hannah ha donat una mica d’aire als tricolors de cara al darrer quart (53-63).

Tyson Pérez obria el marcador i l’Unics sumava la seva setena personal en atac en un bon inici de quart pel MoraBanc que feia un parcial de 0-6 apretant també en defensa  buscant el dos contra un (59-63) i que deixava els russos amb només dos punts en quatre minuts. Hannah es posava amb quatre personals i els visitants es quedaven sense Brown després d’una topada amb Jelinek.

L’Unics reaccionava amb 64-71 amb dues faltes consecutives en atac dels tricolors assenyalades sempre pel mateix àrbitre i força dubtoses. Tot això a falta de tres minuts pel final. Els dos equips s’anaven carregant de personals. Amb 66-71, els russos han capturar quatre rebots consecutius en atac en una mateixa jugada i s'han posat amb set punts d'avantatge a un minut i mig pel final. Després d'un temps mort i amb menys d'un minut, els tricolors han perdut una pilota en atac i els russos han pogut llençar cinc cops a cistella capturant quatre rebots. El Morabanc encaixava la seva sisena derrota consecutiva amb tres partits perduts a la Lliga ACB-Endesa i tres més a l'Eurocup.

MORABANC ANDORRA (66): Hannah 14, Palsson 0, Senglin 10, Sy 3, Parakhouski 2 -cinc inicial-, Pérez 7, Paulí 8, Olumuyiwa 0, Llovet 3, Gielo 1, García 0, i Jelinek 18. 15 de 20 tirs lliures; 12 de 24 tirs de dos; 9 de 24 tirs lliures. 24 rebots (21+3). 19 faltes personals.

UNICS KAZAN: White 4, Canaan 16, Morgan 4, Holland 13, Theodore 5 -cinc inicial-, Brown 10, Antipov 0, Sergeev 3, Uzinskii 2, Smith 13, i Kolesnikov 3. 8 de 12 tirs lliures; 19 de 38 tirs de dos; 9 de 26 tirs de tres. 41 rebots (27+14). 22 faltes personals.

Parcials: 16-21, 23-17, 14-25, 13-10.

Àrbitres: Bissang, Majkic i Hadzic.