El MoraBanc perd a Lituània però es classifica per al Top-16 de l'Eurocup

Els tricolors tot i sumar la quarta desfeta consecutiva han aconseguit el passi en ser derrotats per menys de deu punts (77-69)

Masiulis comet una falta antiesportiva sobre Llovet a l'inici del tercer quart.
Masiulis comet una falta antiesportiva sobre Llovet a l'inici del tercer quart. Altaveu

El MoraBanc Andorra ha obtingut la classificació per al Top-16 de l'Eurocup de bàsquet. Els tricolors han perdut a la pista del Lietkabelis per 77-69 però s'han classificat perquè ho han fet per menys de deu punts. Tot i això sumen quatre derrotes consecutives entre Lliga ACB i Eurocup. El pròxim partit és diumenge contra el Movistar Estudiantes a Andorra.

El MoraBanc buscava una classificació que passava per una victòria després de tres desfetes consecutives o amb una derrota per menys de 10 punts de diferència. Malgrat les baixes (Senglin, Dime, Tyson i Diagne) han afrontat el partit amb l'objectiu de deixar enllestit el pas al Top-16 de l'Eurocup. Tirant de triples i amb una millora notable en el rebots han encarrilat el primer quart (20-20).

Un inici dolent del segon amb cinc errades consecutives en tirs de dos i més de tres minuts sense encistellar han posat el marcador en un inquietant 35-28 que s'ha encarregat de retallar Palsson en un triple molt oportú. A partir d'aquí i en aquest segon quart la diferència pels locals mai ha superat els cinc punt, en part perquè han perdut 11 pilotes per 4 els andorrans que han pogut marxar als vestidors amb un esperançador 39-37 i amb més tirs de 3 (20) que de 2 (19).

A la represa, tot i un triple inicial dels lituans, una personal antiesportiva sobre Nacho Llovet i un parcial de 2-9 ha posat el MoraBanc per davant en el marcador (41-47). Tres triples consecutius del Lietkabelis han posat l'empat a 57 amb deu minuts per jugar. Els homes de Ibon Navarro no han tingut un bon inici del darrer quart, cosa que ha obligat el tècnic a demanar un temps mort amb 64-59 i més de 7 minuts de joc.

Els lituans es posaven amb una màxima diferència de 10 punts que Hannah ha retallat amb un triple (69-62). Perillava la victòria però també els 10 punts de marge. Les imprecisions han fet acte de presència amb errades a les dues cistelles però el marcador que estava en els 10 punts de diferència fins que un triple de Clevin Hannah (autor de 27 punts) ha tornat la calma malgrat un últim esforç dels locals que s'han  posat amb 77-69 a manca de 45 segons. Sortosament un darrer triple no ha entrat i el MoraBanc ja està al Top-16

LIETKABELIS (77): Vinales 12, Normantas 17, Lipkevicius 5, Maldunas 4, Masiulis 16, -cinc inicial-, Barnies 4, Gagis 11, Valinskas, 9. 9 de 12 tirs lliures; 16 de 26 llançaments de dos; 12 de 28 triples; 39 rebots (34+5).

MORABANC ANDORRA (69): Hannah 27, Palsson 12, Paulí 2, Sy 6, Tunde 0 -cinc inicial-, Gielo 7, Colom 9, García 1, Jelinek 2, Llovet 3. 12 de 17 llançaments lliures; 15 de 35 tirs de dos; 9 de 34 triples; 33 rebots (21+12).

Àrbitres: Obrknezevic, Koljensic i Kostantinovs.

Parcials: 20-20; 19-17; 18-20; 20-12; 77-69.