El MoraBanc arrencarà la pretemporada dilluns que ve

Des de València es posa a l’aparador andorrà el prometedor aler Josep Puerto, que el conjunt que entrena Jaume Ponsarnau vol tornar a cedir

Bandja Sy i Moussa Diagne són dos dels que continuen a la plantilla andorrana.
Bandja Sy i Moussa Diagne són dos dels que continuen a la plantilla andorrana. Toni Solanelles

Els integrants del MoraBanc Andorra, els que segueixen i els que s’hi incorporaran per primer cop, esgoten els darrers dies de vacances. Dilluns que ve, 10 d’agost, tots els components de l’equip per a la temporada 2020-2021 estan citats per començar els treballs de planificació de la pretemporada, que com és habitual comencen sempre amb els tests mèdics i la preparació física.

El conjunt que entrenarà un curs més el basc Ibon Navarro ha mantingut el bloc, i té per ara dotze peces que encara es podrien ampliar. Inicialment, la plantilla està tancada, però des de València es continua posant a l’aparador el prometedor aler Josep Puerto. L’equip que entrena Jaume Ponsarnau vol tornar a cedir Puerto perquè agafi rodatge i disposi dels minuts que no tindria a la Font de Sant Lluís. La voluntat és que pugui jugar en un equip d’ACB encara que no es descarta que continuï fent-ho a la LEB Or, i en aquest cas el Tau Castelló, on ha jugat la darrera temporada, tindria preferència.

Els valencians deixen caure la possibilitat que recali a Andorra, sense descartar altres possibles destinacions d’ACB. El MoraBanc dóna ara per ara per tancada la configuració de la plantilla després de confirmar la presència de Tunde, que va disputar la fase final justament a València i que per prestacions i cost, i també per voluntat de fer el salt a la Lliga Endesa, finalment s’ha compromès amb l’equip de la Baixada del Molí.

Les cinc incorporacions noves per als aficionats locals seran el base Sergi Garcia, els exteriors Haukur Palsson i Oriol Paulí, i els interiors Tunde i Malik Dime

És una de les cares noves del MoraBanc 2020-2021. En el seu cas, cara nova relativa. Sí que ho serà pels aficionats locals. Altres jugadors que dilluns vinent aterraran per primer cop al Principat com a locals són el base Sergi Garcia, els exteriors Haukur Palsson i Oriol Paulí, i l’interior Malik Dime. En canvi, no tornaran a Andorra un home que ja s’hi havia assentat -encara que mai del tot- com l’americà David Walker, els també exteriors Frantz Massenat i Dejan Todorovic, i el pivot Dejan Musli.

Dels quatre que no segueixen al MoraBanc, l’únic que continuarà a la Lliga Endesa és Todorovic. Com ja es rumorejava molt abans de la finalització del campionat, jugarà a Tenerife. Walker marxa a Alemanya i ha signat pel Medi Bayreuth. Massenat ha firmat pel Consultinvest VL Pesaro de la sèria A italiana i Musli pretén guanyar diners dels bons a la Xina.

Més enllà d’això, la Lliga Endesa continua plena d’algunes incerteses. Essencialment dues: quants equips disputaran la competició (un jutge de Barcelona hauria exigit que la lliga accepti el Gipuzkoa mentre que els associats de l’ACB pretenen que la competició continuï tancada a divuit equips i enguany no hi hagi incorporacions procedents de la LEB Or) i quin format tindrà la competició a nivell de públic. Aquí manen les autoritats sanitàries i la decisió no s’adoptarà fins a darrera hora. Per tant, no se sap si hi podrà haver públic o no als pavellons i, d’haver-n’hi, quina quantitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending