El Morabanc Andorra perd a Palència en un partit on ha estat dominat de principi a fi

Tyson Pérez i Harding han estat els màxims anotadors després d’un mal inici on els tricolors sempre han anat per darrere i no han tingut opcions d’igualar al cuer (77-70)

Aquest ha estat el salt inicial entre Palència i Morabanc Andorra.
Aquest ha estat el salt inicial entre Palència i Morabanc Andorra. ACB

El Morabanc Andorra també lluitarà per la salvació. Els de Natxo Lezkano han perdut davant el Zunder Palencia (77-70) després d’un inici de partit molt fluix i han permès que el cuer de la classificació retalli distàncies amb el grup dels de baix. Tyson Pérez i Harding han estat els tricolors més inspirats, però no han pogut frenar l’encert local des de la línia de tres.

Les urgències han fet que el Palència comencés amb més energia, buscant la cistella des del primer minut i amb Piñeiro i Pasecniks molt atents al rebot ofensiu. És per això que els locals han començat liderant el marcador amb rendes de fins a sis punts de diferència, mentre que l’Andorra ha badat més i s’ha pres el primer quart per aclimatar-se.

Quan faltaven dos minuts, els visitants s’han posat en bonus. Un parcial de 7-0 a la recta final, amb Dos Anjos massa precipitat tant en atac com en defensa, ha deixat els deu punts d’avantatge per al Palència, i l’Andorra tancant el primer quart amb la pobra xifra de només vuit punts anotats (18-8).

El segon quart ha fet despertar a l’artilleria de les dues banquetes. Tot i que es mantenien els deu punts de diferència, els dos conjunts han apujat els nivells d’anotació. Sobretot els locals, que han estat especialment efectius des de la línia de tres, amb triples de Frankamp, Benite i Ortega que posaven el 30-19 per seguir distanciant als locals.

Ubal, un dels millors jugadors de la primera part, entrant a cistella.

En clau andorrana, Jean Montero ha començat a agafar la responsabilitat dels atacs, però la falta de criteri dels de Lezkano els seguia lastrant. Dos triples consecutius d’un Van der Vuurst en estat de gràcia (3/5 en triples al 1T) i una cistella d’Ubal han deixat l’Andorra a dotze punts (40-28) abans d’arribar al descans, la màxima renta d’una primera part amb molt poc encert.

L’Andorra ha sortit més aplicat en defensa al tercer quart. Concedien menys i han estat més atents al rebot, però un altre triple extraordinari de Benite frustrava el bon inici dels de Lezkano. El Palència s’ha pujat al carro del tir de tres. Alguns amb encert, altres no tant, i això ha permès als tricolors retallar distàncies apoderant-se del rebot.

Harding i Montero s’han activat per mantenir a l’Andorra en el partit, però les deu pèrdues totals i una defensa interior massa tova no els han acompanyat, i no hi havia manera de reduir els onze punts de diferència. Faltava per arribar el moment Frankamp. A l’inici de l’últim quart, el nord-americà ha posat la màxima (+17) pel Palència després d’un 2+1 i un gran triple que deixava les coses encaminades pels locals.

La ratxa de Harding (15) no ha estat suficient per igualar el marcador.

L’Andorra ha aconseguit reduir l’avantatge gràcies a una falta antiesportiva de Benite al mig del camp perquè el màxim anotador visitant, Tyson Pérez, anotés els tirs lliures. Un parcial de 3-12 que ha recuperat les opcions de remuntada. Pasecniks ha tornat a fer-se fort sota cistella i ha tingut l’encert suficient per no deixar que els tricolors s’apropessin massa.

Dos Anjos ha tingut l’opció per posar l’Andorra a sis punts, però una falta en atac els ha acabat de condemnar i entre Van der Vuurst i Frankamp, amb una acció al límit de la possessió, no han volgut perdonar més. L’Andorra s’ha posat a set punts quan faltava poc més d’un minut, però la impaciència de Maric, juntament amb alguna polèmica decisió arbitral, han acabat frustrant les aspiracions tricolors. L’Andorra torna a encadenar dues derrotes consecutives, aquesta vegada contra el cuer, que retalla a una sola victòria les seves opcions per sortir del descens.

ZUNDER PALENCIA BALONCESTO (77): Hands 6, Ortega 3, Van der Vuurst 15, Pasecniks 11, Piñeiro 5 -cinc inicial-, Rodriguez, Benite 12, Frankamp 12, González, Haarms 1, Kamba 6, Ubal 6. 14 de 18 tirs lliures; 21 de 42 llançaments de dos; 7 de 25 triples; 44 rebots; 22 faltes, cap eliminat.

BC MORABANC ANDORRA (70):  Luz 7, Harding 15, Pérez 16, Andric, Dos Anjos 5 -cinc inicial-, Maric 11, Montero 13, Borg 3, Madsen, Somogyi. 18 de 23 tirs lliures; 23 de 52 llançaments de 2; 2 de 15 triples; 40 rebots; 19 faltes, un eliminat: Maric

Àrbitres: Aliaga, Serrano, Ríos

Parcials: 18-8; 22-20; 22-23; 15-19.