Montero dona el triomf al Morabanc Andorra davant el Saragossa per fer un pas més cap a la salvació

La gran actuació coral dels de Lezkano i bons percentatges d’encert han decidit un partit que els aragonesos han lluitat fins al final (85-80), però Montero s'ha encarregat de sentenciar

El partit a la Bombonera no s'ha decidit fins l'últim minut.

Aquesta vegada sí. El Morabanc Andorra ha entrat concentrat des del primer minut al partit i ha trobat l’encert que s’enyorava en les últimes dues derrotes. Els de Lezkano s’han imposat al Casademont Saragossa (85-80) després d’un gran tercer quart, on han arribat fins als catorze punts de diferència. Els aragonesos han retallat distàncies al final, però l’actuació del MVP, Jean Montero, ha estat clau perquè la victòria no s’escapés de la Bombonera i per donar un pas de gegant per la salvació.

El Morabanc ha canviat de xip per al partit contra el Saragossa. Aquest cop els de Lezkano han sabut entrar amb bon peu i s’han posat per davant des de l’inici. Tyson Pérez s’ha fet fort sota cistella i els tricolors han sabut gestionar bé les possessions, aprofitant que cap dels dos equips tenien massa encert en el tir. Només Okoye primer, i Montero després amb un triple, han estat decisius per posar el +7 de diferència a favor de l’Andorra (13-6).

Faltava que Harding recuperés sensacions i ho ha fet a la primera que ha tingut, amb un altre tir de tres que desembussava un seguit d’atacs inoperants. Dídac Cuevas ha respost a l’instant i Kravic també ha imposat el seu físic en un parell d’ocasions per anotar de dos i escurçar el marcador al final del primer quart (19-16).

Les sensacions eren diferents, també gràcies a la direcció de Rafa Luz, que ha sabut gestionar quan tocava penetrar i buscar als seus companys. A l’Andorra l’estaven perjudicant les possessions ràpides i es veia obligat a frenar al Saragossa amb faltes personals, per això Lezkano ha parat el partit. A la represa Borg i Harding han afinat el canell des de la línia exterior, però el Saragossa s’hi ha tornat altra vegada i seguia enganxat (27-27), buscant les faltes de Dos Anjos i Llovet.

Fins i tot Tyson Pérez s’ha aprofitat de la confiança ofensiva de l’Andorra, anotant un triple inversemblant per tornar a allunyar als seus (34-27). L’única esperança dels visitants era Mark Smith, l’encarregat de mantenir el Saragossa en vida amb un parcial de 3-8 mentre Montero també s’apuntava al festival de tres. El  partit tenia tanta igualtat que els visitants han tingut l’opció de marxar al descans amb empat, però han errat un tir de tres (39-37).

El Saragossa ha portat el partit a decidir-se a la recta final.

L’Andorra ha trobat la solució a les mans de Borg, que ha arrencat el segon temps amb cinc punts consecutius. Podrien haver ampliat el marcador els tricolors, però els bons minuts de Delany han estat la clau en algunes accions tant en defensa com en atac. L’avantatge més gran ha arribat al tercer quart, després d’un triplàs d’Okoye que posava el +11 a la Bombonera i apropava a la victòria els de Lezkano.

Fisac, en canvi, ha parat el partit perquè no se’ls escapés del tot. A partir d’aquí, el Saragossa ha apujat la pressió i Montero s’ha fet seu el partit, fent de director de l’atac i assistint a Dos Anjos per confirmar l’avantatge en el marcador. Borg també ha volgut col·laborar amb un altre triple que posava les coses molt bé a l’Andorra (58-44) a tretze minuts pel final.

Els dos equips s’estaven repartint l’anotació. Els tricolors no s’havien de posar nerviosos i defensar sense cometre una falta per no donar una vida extra als visitants a l’últim quart (64-53). Dídac Cuevas ha fet entrar els dubtes amb un altre triple llunyà que baixava els dos dígits de diferència i posava intriga al final. Entre Okoye i Maric han provat d’esvair-los. El nigerià mostrant-se imponent a tota la pista i Maric en el rebot ofensiu.

El millor jugador dels visitants, Mark Smith (20 punts), ha reaparegut per retallar distàncies quan faltaven cinc minuts. Després ha estat el torn de McFadden, que apropava encara més al Saragossa (74-69) i feia tremolar la Bombonera. L’Andorra s’ha bloquejat i Montero s’ha jugat l’antiesportiva en una acció revisada per l’instant replay.

Ha estat el pitjor moment pels de Lezkano. Madsen ha errat dos tirs lliures i l’equip s’estava precipitant massa en zona ofensiva, concedint diverses pèrdues que ha aprofitat el Saragossa per apropar-se del tot. Un palmeig de Sulejmanovic ha posat una diferència de tres punts (74-71) i la revisió de vídeo ha donat una possessió molt important als de Fisac.

Bell-Haynes s’ha posat l’equip a l’esquena i ha tingut bones oportunitats per anotar, apretant una recta final que prometia ser d’infart. Sense massa sentit, Montero se l’ha jugat amb un triple des de gairebé nou metres i ha donat opció al Saragossa per col·locar-se a un punt a l’últim minut. Bell-Haynes no ha fallat i tornat a passar el torn a Montero, que després d’una passada de Madsen ha anotat un 2+1 providencial (81-77).

El cara a cara entre Bell-Haynes i Montero ha caigut del costat local. El dominicà ha mogut a la perfecció els últims atacs de l’Andorra, trobant recompensa en dues faltes que tornaven a posar la distància en cinc punts (85-80). Partit de MVP per a l’escolta, que ha estat elemental perquè l’Andorra tornés a la senda de la victòria i fés un gran pas per aconseguir la salvació.

BC MORABANC ANDORRA (85):  Luz 4, Harding 14, Pérez 12, Andric, Dos Anjos 6  -cinc inicial-, Maric 3, Montero 18, Borg 15, Madsen 2, Somogyi. 22 de 31 tirs lliures; 18 de 39 llançaments de 2; 9 de 23 triples; 41 rebots; 20 faltes, cap eliminat

CASADEMONT ZARAGOZA (80): Bell-Haynes 18, González, Sulejmanovic 9, Watt, Yusta 4 -cinc inicial-, Adronikashvili, Cuevas 6, Delany 3, Kravic 13, Langarita, McFadden 6, Smith 21. 15 de 18 tirs lliures; 19 de 32 llançaments de dos; 9 de 28 triples; 30 rebots; 25 faltes, Bell-Haynes eliminat.

Àrbitres: Araña, Olivares i Merino.

Parcials: 19-16, 20-21, 25-16, 21-27