Martí Lázaro i Laia Sebastià, els millors en la 3 Fronteres Dynafit-Grandvalira

La prova ha donat el tret de sortida a la Park Piolets Copa d’Andorra 2020-21 i ha servit també per entregar els premis de l’edició de l’any passat, que va quedar tallada per l’esclat de la pandèmia

El podi en categoria masculina.
El podi en categoria masculina. FAM

La Park Piolets Copa d’Andorra 2020-21 ha viscut el seu tret de sortida aquest dijous amb la celebració de la vuitena edició de la 3 Frontreres Dynafit-Grandavalira, organitzada per l’Esquí Club Pas de la Casa-Grau Roig. En categoria masculina s’ha imposat Martí Lázaro. Entre les dones, la guanyadora ha estat Laia Sebastià.

La prova ha donat de sortida a la Copa d’Andorra organitzada per la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) i ha comptat amb més de 70 participants. El recorregut s’ha modificat com a mesura de precaució per evitar el risc de contagi amb el coronavirus. Així, la sortida ha estat a peu de pista de Grau Roig i els corredors han hagut d’anar fins al telecabina del Pic Blanc.

Entre els homes, Lázaro ha estat el més ràpid, amb un  temps de 24’00, seguit del francès Titouan Huige, a onze centèsimes i el català Jordi Alís, a 20. Pel que fa a la categoria femenina, Sebastià ha completat la distància amb una marca de 30’26, seguida de Clàudia Tremp (31’14) i Imma Parilla (31’56).

De fet, Sebastià ha tingut una celebració doble. I és que aprofitant la cita, la FAM ha entregat els premis als guanyadors de la Park Piolets Copa d’Andorra 2019-20, acte que es va cancel·lar el març per l’esclat de la pandèmia. I en categoria femenina va ser la millor en les sis proves que es van poder realitzar. Ferran Teixidó ha recollit el guardó dels homes.