La manca d’entesa entre Aragó i Catalunya torna a obrir la porta d’uns Jocs d’Hivern amb Andorra

Des del COA, però, de moment no s'ha rebut cap contacte per part de l'homòloga espanyola i estan a l'espera dels esdeveniments que puguin passar

L'edifici que acull les dependències del Comitè Olímpic Espanyol, encarregat de contactar amb els països amb els quals es vulgui col·laborar.
L'edifici que acull les dependències del Comitè Olímpic Espanyol, encarregat de contactar amb els països amb els quals es vulgui col·laborar.

El serial entre Aragó i Catalunya per la candidatura conjunta pels Jocs Olímpics d'hivern del 2030 deixa oberta la possibilitat a Andorra a incloure's a una futura candidatura. No hi ha res en fer i la negociació s'hauria de fer entre els comitès olímpics dels dos països. De moment, encara no s'ha produït i es mantenen a l'espera del que pugui succeir.

El no acord entre Catalunya i Aragó per una candidatura conjunta pels Jocs Olímpics d’hivern del 2030 ha obert una nova oportunitat a què Andorra pugui ser inclosa dins d’ella. Així ho ha deixat entreveure la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, a Els matins de TV3 que ha apuntat que, en cas de ser una candidatura única catalana, “es buscaria col·laboracions amb altres estats” i “Andorra és una possibilitat”.

Tot i això, també ha puntualitzat que les converses i les possibles negociacions amb altres estats corresponen al Comitè Olímpic Espanyol (COE) amb els homòlegs dels països que considerin oportú. En aquest sentit, des de l’Andorrà, el seu president, Jaume Martí, ha afirmat que “de moment no tenim cap notícia. No se’ns ha contactat”. Per ara, com ha recalcat, “estem al balcó, mirant el que passa”.

En la mateixa línia s'ha manifestat la ministra d'Esport, Sílvia Riva, que ha volgut deixar clar que "encara són moltes les novetats que sorgeixen al voltant de la candidatura". El que no ha canviat, com ha ratificat, "és la posició d'Andorra que sempre ha posat en relleu l'actiu i el valor afegit" que pot aportar el Principat en la candidatura. La millor mostra, com ha assenyalat Riva seran les finals de la Copa del Món del 2023.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending