Llovera a un pas d’haver de plegar del Dakar

El pilot de motos resident, Joan Barreda, ha aconseguit la segona victòria a etapa i torna a remuntar posicions a la general

El camió d'Albert Llovera.
El camió d'Albert Llovera.

Semblava que Albert Llovera havia superat els entrebancs inicials i li havia pres el pols al Dakar 2022. En les dues últimes etapes havien remuntat més de trenta posicions en la classificació provisional de camions. Però, en aquesta darrera etapa no ha pogut evitar el toc que ara posa en dubte la seva continuïtat al Dakar. D’altra banda, i en contraposició, el pilot de motos resident, Joan Barreda, ha aconseguit la seva segona victòria parcial en l’etapa més llarg, amb 465 quilòmetres.

El Dakar és el Dakar, i no perdona. Aquest dimecres, Llovera veu perillar la seva continuïtat al Dakar 2022. Segons explicava el pilot, “hem arribat molt de pressa a una zona d’ondulacions de sorra, hem fet un salt molt llarg en la primera ondulació caient, amb el “morro” del Iveco, en la cresta de la següent ondulació”. Llovera ha apuntat que la part més danyada sembla ser el pont davanter “que està desplaçat cap endarrere i les suspensions”. Per aquest motiu, i tot i que després del toc el camió funcionava, ha apuntat que “era impossible afrontar l’etapa en aquelles condicions”.

Per tant, Llovera s’oblida ja per complet de la quarta etapa i posa l’objectiu en poder sortir demà. “Esgotarem totes les opcions per a reenganxar-nos a un Dakar que no va començar bé, però que en les últimes etapes tot havia canviat de manera radical”. La cinquena etapa serà la primera que tindrà a la capital de l’Aràbia Saudita, com a nucli central de la jornada.

El copilot resident andorrà, Mathieu Baumel, ha aconseguit, amb el seu company i líder de la classificació, Nasser Al-Attiyah, refermar la seva posició al capdavant de la graella. Això sí, la seva victòria d’avui ha estat donada per una penalització a Al Rajhi per excés de velocitat. En aquesta mateixa categoria, el resident Cyril Despres ha acabat en 18ª posició i se situa en la 15ª a la general. També en quatre rodes, però en la categoria de prototips, l’espanyola Mercé Martí i l’andorrana Margot Llobera han acabat en la 31ª posició.

En contraposició, i amb un regust completament diferent, el pilot de motos resident ha aconseguit la seva segona victòria parcial. Barreda ha creuat la meta amb el millor temps, i ha aconseguit així elevar la seva posició a la general. Barreda ha liderat durant gran part la classificació, arribant a tenir fins a 5’ d’avantatge amb el seu company d’equip, Pablo Quintanilla, que ha finalitzat segon.

També sobre dues rodes han estat els dos residents andorrans, Sam Sunderland i Adrien Van Beveren, que han quedat unes quantes posicions més avall de Barreda. D’una banda, Sunderland ha quedat sisè, tot i que es manté al capdavant de la graella general. De l’altra, Van Beveren ha quedat onzè, i se situa tercer en la general.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending