La lliga de futbol es reiniciarà el darrer cap de setmana de juny a porta tancada

A segona divisió es disputaran la plaça d’ascens la Penya Encarnada i la Massana, mentre que es dóna per fet que en el cas del futbol sala es donarà la lliga per guanyada a l’Encamp

Marc Pujol, de l'Inter d'Escaldes, mira de penjar una pilota en un partit contra el VallBanc Santa Coloma.
Marc Pujol, de l'Inter d'Escaldes, mira de penjar una pilota en un partit contra el VallBanc Santa Coloma. FAF

Si no hi ha res de nou, la Lliga Multisegur, la primera divisió del futbol andorrà, es reprendrà el darrer cap de setmana -27 i 28- de juny. Els partits es disputaran a porta tancada i cada equip ‘només’ podrà convocar vint jugadors, els onze titulars i fins a nous suplents. Tant els jugadors convocats com els àrbitres -que ja fa un mes que estan fent cursets en línia- s’hauran de sotmetre a un test serològic setmanal que finançarà la Federació Andorrana de Futbol (FAF).

Així ho han acordat, inicialment, la secretaria d’Estat d’Esports i la FAF, tot i deixant clar que hi poden haver variacions en funció de les actualitzacions sanitàries que hi hagi, del control epidemiològic que es vagi fent a mida que es retorna a la normalitat. Els equips de la lliga ja fa uns dies que han rebut un protocol on s’estableixen pautes per a la reactivació dels entrenaments i, també, per a l’increment del nombre de persones i el nivell d’interacció que hi pot haver en funció d’un calendari.

Els jugadors i àrbitres convocats s'hauran de sotmetre a un test serològic cada setmana finançat per la FAF

Com que es preveu que el tram final de la lliga es disputi ja amb les temperatures força altes, s’ha previst que si els equips ho sol·liciten abans d’iniciar-se el partit, es podran fer dues pauses de rehidratació, també conegudes com a ‘cool brake’. Aquestes pauses estan previstes per als minuts 25 i 70 de partit. Com ja es venia fent a la segona divisió, a la primera també es permetran, almenys en aquesta recta final de la competició, realitzar cinc canvis.

Imatge d'un partit de la Lliga Multisegur entre el Santa Coloma i el Sant Julià.

Relacionat

Proves d’anticossos i PCR als futbolistes abans que puguin tornar a entrenar-se en grup

Pel que fa a la segona divisió, la previsió és que només hi hagi un ‘play off’ entre dos equips. En aquest cas, la Penya Encarnada i la Massana es disputaran l’ascens a la màxima categoria del futbol andorrà. Finalment, res no se sap, almenys que hagi transcendit i que les fonts consultades n’estiguin al corrent, de la competició de futbol sala. Però es dóna per fet que l’Encamp serà declarat campió.

Comentaris (4)

Trending